Regne Unit

Ja són vuit els detinguts en relació amb els atemptats fallits de Londres i Glasgow

S'ha elevat a vuit el nombre de detinguts en relació amb els atemptats frustrats contra l'aeroport de Glasgow. L'últim arrest ha tingut lloc a l'aeroport de Brisbane, a Austràlia. Es tracta d'un metge, com dos dels altres arrestats, que treballa en un hospital del Regne Unit. Mentrestant, l'estat d'alerta continua al màxim nivell al Regne Unit. Aquest dilluns, l'aeroport de Stansted, de Londres, es va tancar durant una hora per un paquet sospitós.

Actualitzat

Les estacions de metro i tren del Regne Unit tenen, des d'aquesta setmana, el doble d'agents que normalment. El govern britànic pretén, així, donar seguretat als ciutadans i dissuadir els terroristes. Més encara quan aquesta setmana es compliran dos anys dels atacs contra diverses estacions de metro i autobusos de Londres que van matar 56 persones. Alhora, la vigilància continua sent extrema als aeroports.

Un trist aniversari que es podria haver vist agreujat pels dos intents frustrats d'atemptat a Londres i Glasgow. Sense temps per dedicar-se a una altra cosa des que dimecres passat va assumir el càrrec de primer ministre, Gordon Brown, que ha associat els intents d'atemptats a Al-Qaeda, ha apostat per la fermesa i la unitat enfront del terrorisme.

Prova d'això és la velocitat a la qual avancen les investigacions, acompanyades de les detencions de possibles sospitosos. Aquest dilluns al matí, la policia va informar de dues detencions més. Es tractava de dos homes d'entre 25 i 28 anys als quals s'han aplicat les lleis antiterroristes. Al final del dia transcendia la vuitena detenció a l'aeroport de la ciutat australiana de Brisbane i, ja de matinada, la seva identitat. Es tracta d'un metge de 27 anys amb excel·lents referències, segons han confirmat les autoritats australianes.

Pel que fa a les resta de detinguts, han transcendit també algunes dades. Dos dels sospitosos són metges procedents de Jordània i l'Iraq, i treballaven en hospitals de la Gran Bretanya.

Diumenge van ser detinguts a prop de Liverpool dos homes i una dona relacionats amb els cotxes bomba fallits de Londres. Se sumen als dos presumptes suïcides que van atacar dissabte l'aeroport de Glasgow. Un d'ells es continua recuperant de les greus cremades que va patir a l'hospital. Precisament, aquest recinte, on treballa un altre dels detinguts, tampoc es va lliurar de les extremes mesures de seguretat d'aquests dies. I és que la policia va decidir fer detonar de manera controlada un vehicle considerat sospitós.

Finalment, aquest dilluns l'aeroport de Stansted, el tercer més gran dels que hi ha a Londres, s'ha tancat durant poc més d'una hora per la presència d'un paquet sospitós. La policia l'ha inspeccionat i ha confirmat que no hi havia motiu d'alarma, encara que ha detingut una persona en relació amb l'incident. Durant l'escorcoll del paquet no s'ha interromput l'arribada i sortida de vols, però s'han prohibit els moviments de gent dins de l'aeroport, on hi havia unes 200 persones.

Anar al contingut