Pla general de l'exterior del Campus Cerdanya de Puigcerdà, on hi ha allotjats alguns dels afectats pel brot de gastroenteritis aguda que està …
Pla general de l'exterior del Campus Cerdanya de Puigcerdà, on hi ha allotjats alguns dels afectats pel brot de gastroenteritis aguda que està investigant l'Agència de Salut Pública de Catalunya, el 22 de febrer de 2018 (Horitzontal).

Ja són 288 els nens i professors afectats pel brot de gastroenteritis a la Cerdanya

Actualitzat

El nombre d'escolars i professors afectats pel brot de gastroenteritis aguda a la Cerdanya s'ha elevat a 288.

El brot va començar a afectar, dimecres al matí, professors i alumnes que durant la "setmana blanca" s'allotjaven en cinc hotels d'una zona molt turística de la Cerdanya mentre feien activitats d'esquí i de muntanya.

No ha calgut hospitalitzar cap dels afectats. Molts han estat atesos en centres d'atenció primària i d'atenció continuada de la comarca, i altres els han recollit els seus pares. Els primers símptomes del brot, de tipus lleu, eren vòmits, nàusees i dolor abdominal. En alguns casos també febre i diarrea.

Investigació oberta

El mateix dimecres, després que el Servei d'Urgències de Vigilància Epidemiològica de Catalunya rebés una notificació de l'Agència de Salut Pública (ASPCAT) va començar la investigació per descobrir l'origen del brot, que de moment es desconeix, i es van prendre les primeres mesures de control.

No es descarta cap causa com a possible origen del brot i l'ASPCAT ho continua investigant.

L'estació d'esquí de Masella va explicar que alguns dels afectats havien dinat al restaurant de l'estació. Actualment s'està investigant per saber si aquí hi podria haver el focus del brot.

També hi ha la possibilitat que es tracti d'un procés víric pel volum d'escolars.

Arreu del territori i a França

Els perjudicats són alumnes i professors de set escoles catalanes del Gironès, de Barcelona i del Barcelonès Nord, i també un grup d'escolars de França. 279 són menors que tenen de 8 a 14 anys i la resta són professors.

ARXIVAT A:
Salut
Anar al contingut