Brussel·les

Ja són 13 els països que han retirat ous del mercat per l'insecticida prohibit

Les autoritats sanitàries asseguren que el perill és moderat i que no s'ha detectat cap cas ni a Catalunya ni a Espanya

RedaccióActualitzat

Picabaralla a la Unió Europea per assumir responsabilitats en la crisi dels ous contaminats. Els ministres d'Agricultura i Sanitat belgues han comparegut al parlament per fer front a les crítiques per haver informat, un mes tard, la Comissió Europea de la presència de l'insecticida Fipronil en granges belgues. S'han defensat atacant, i han culpat Holanda d'amagar informació perquè sabien de l'existència del Fipronil des del mes de novembre. Denis Ducarme, ministre d'Agricultura de Bèlgica, ha estat contundent:

"Quan un país com Holanda, un dels majors exportadors d'ous del món, no comparteix aquest tipus d'informació, tenim un problema."

Ja són 13 els països on s'han detectat ous contaminats: a més de Bèlgica i Holanda, a Àustria, Suïssa, Alemanya, Dinamarca, França, el Regne Unit, Irlanda, Itàlia, Polònia, Romania i Suècia. El ministeri de sanitat assegura que, de moment, no han arribat a Espanya.

El Fipronil protegeix els animals contra les puces i les paparres, però està prohibit introduir-lo en la cadena alimentària. L'OMS considera que menjar ous contaminats és "moderadament perillós", i un consum continuat podria provocar danys al fetge, als ronyons i a les glàndules limfàtiques.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut