Imatge d'una urna

Ja s'ha fet el sorteig per escollir els 55.000 membres de les meses de l'1-O

Segons ha pogut saber TV3, el sorteig ja s'ha fet i entre aquest divendres i dilluns les persones escollides rebran les notificacions

RedaccióActualitzat

La logística del referèndum avança. Segons ha pogut saber TV3, el sorteig per escollir els membres de les meses l'1-O ja s'ha fet, tal com marcava el decret de normes complementàries del referèndum. Un sorteig que aquesta vegada ha fet la Generalitat i no els ajuntaments, com és habitual.

Entre aquest divendres i dilluns els nou membres per mesa, prop de 55.000 persones en total, rebran la notificació. El govern ja havia previst que l'enviament podia ser complicat per les vies ordinàries i per això s'han previst mecanismes alternatius.

S'enviarà també un manual d'instruccions a cada un dels presidents, vocals i suplents de les més de 6.000 meses que hi haurà. Uns càrrecs que són obligatoris, segons la llei del referèndum, però als quals, com en altres eleccions, es poden presentar al·legacions.    

La llei aprovada pel Parlament preveu algunes excepcions que s'han de comunicar abans de tres dies. Per això s'ha previst un mecanisme de suplències. Però en últim terme, en cas que es mantingui una vacant, es cobriria amb les primeres persones que vagin a votar el dia del referèndum.

La norma remarca que els membres de les meses en cap cas podran ser detinguts, si no és, esclar, que cometin un delicte flagrant.

Prop de 48.000 voluntaris

El govern ha anunciat, d'altra banda, que ha aturat la inscripció de col·laboradors del referèndum perquè s'han superat les 47.000 persones apuntades.

 

 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut