Collbató

Ja està a punt l'orgue que sonarà a la Sagrada Família durant la visita del Papa

El primer dels quatre orgues que tindrà la Sagrada Família ja està preparat per a la seva propera instal·lació al temple religiós la setmana que ve. Allà el muntaran, l'ajustaran i l'afinaran perquè pugui ser estrenat al novembre, coincidint amb la visita del papa Benet VII a Barcelona. L'orgue serà situat a la part del darrere de l'altar major, al peu de la torre de Santa Maria. Es preveu que més tard s'hi instal·lin els altres tres orgues, un per a cada extrem de la planta de la futura basílica, tot i que el sant pare només consagrarà el primer quan arribi el 7 de novembre.

Actualitzat
El taller Blancafort, de Collbató, al Baix Llobregat, ha treballat els darrers divuit mesos per fabricar artesanalment peça per peça el primer orgue de la Sagrada Família, un instrument amb 1.492 tubs per donar al temple un so molt profund i únic, segons els constructors.

L'orgue està format per dos cossos i té dos teclats i pedaler, amb 26 registres. La consola està muntada sobre una plataforma amb rodes perquè es pugui desplaçar amb facilitat i quedi integrat en l'entorn.

Es calcula que entre els quatre orgues caldran uns 8.000 tubs perquè soni adequadament a tots els racons. El dia de l'estrena d'aquest primer, en la visita del Papa del 7 de novembre, se'n podrà sentir el so acompanyat d'un cor de 1.500 veus.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut