@janquim

Ja es pot fer la "porra digital" de les eleccions municipals

Les eleccions també tenen un vessant esportiu, si més no pel que fa a l'oportunitat d'encertar-ne els resultats. Això és el que permet una "porra digital" que es va estrenar amb les eleccions al Parlament i que avui s'obre un altre cop, aquesta vegada amb resultats de moltes poblacions espanyoles. És una creació de dos catalans.

Actualitzat
Beers & Politics torna a posar a l'abast de qui ho vulgui una "porra digital" sobre els resultats electorals, aquesta vegada amb la mirada sobre els comicis municipals. Els impulsors són dos politòlegs que ja van fer una acció com aquesta en les eleccions al Parlament de Catalunya.

Xavier Peytibi i Juan Víctor Izquierdo promouen unes reunions sobre política i internet que solen convocar una trentena de persones. La pròxima cita serà aquest divendres i es tractarà de ciberactivisme.

Aquesta vegada, la porra se'ls complica una mica perquè hi ha incloses moltes ciutats espanyoles i unes quantes comunitats autònomes on també s'elegirà la cambra legislativa. De Catalunya hi ha només, per ara, les ciutats de Barcelona i l'Hospitalet de Llobregat.

Vot conscient

La seva, però, no és l'única iniciativa d'aquesta mena. Elecciones.es, creat per Marek Fodor, que ja va cridar l'atenció durant diverses convocatòries amb la seva pretensió d'incrementar el que anomenen "vot conscient", repetirà a partir de la setmana vinent la seva campanya per ajudar la gent a decidir el seu vot. Diversos polítics van fer la prova i l'actual president de la Generalitat, Artur Mas, es va trobar amb la sorpresa, segons va revelar ahir Fodor en un acte a Barcelona, que el web li suggeria, després de les seves tries per a cada tema, votar una opció independentista.

Conversa electoral al Twitter

A principis de maig reactiven aquest espai per centrar-lo en una visió dels comicis locals. Aquesta mateixa adaptació l'han fet a tuiter-net, un lloc creat pels autors del web Rodalia.info, on esperen que durant la campanya de les municipals seran capaços d'avaluar la conversa política que tingui lloc al Twitter.

Tot el que succeeixi durant aquesta campanya quedarà enregistrat per sempre a l'arxiu electoral.


Anar al contingut