Bàsquet

Ivanovic carrega contra Savic a les portes de l'important Barça-Unicaja del Top16

L'AXA Barça comença aquest dijous el Top-16 rebent l'Unicaja en plena crisi després del fracàs viscut a la Copa del Rei. Una crisi que no ha ajudat a superar aquest dimecres Dusko Ivanovic, que ha dit que no ho pot fer millor amb l'equip que té. Sigui com sigui, arriba l'Eurolliga i amb ella els comptes pendents. L'any passat l'Unicaja va deixar els catalans fora de la Final Four i al desembre els malaguenys es van desfer amb comoditat dels d'Ivanovic en el duel de l'ACB. Al Barça, doncs, no li falten arguments per infligir als de Scariolo un primer cop que es preveu bàsic per a les aspiracions dels blaugranes en la màxima competició continental.

Actualitzat

Un dia després de rebre l'abraçada de suport de Joan Laporta al vestidor del Palau, Dusko Ivanovic s'ha sentit fort i ha tirat amb bala contra el secretari tècnic de la secció, Zoran Savic. Ivanovic, a qui algunes fonts col·loquen de tècnic del Tau la pròxima temporada, ha dit que al Barça, amb la plantilla que té, no pot fer més.

"Estic tranquil perquè estic treballant el més honestament que puc. No puc fer-ho millor amb l'equip que tinc", semblava justificar-se el serbi pels mals resultats obtinguts pel seu equip fins ara. Malgrat que va rebre el suport de Laporta i així li va agraïr Ivanovic al president, l'entrenador sembla allunyar-se cada cop més del Barça i ja sona per a la banqueta del Tau. 

Les declaracions del tècnic serbi no semblen la millor recepta per recuperar els ànims del vestidor, que sap que aquest dijous passarà un examen molt complicat al Palau Blaugrana, en el primer partit davant de l'afició un cop viscut el fiasco a la Copa. Amb tot, Ivanovic no es planteja ni de bon tros que el puguin destituir.

Però com Ivanovic, la majoria de jugadors i entrenadors ho tenen clar: el primer partit del Top 16 és clau per anar-se assegurant una plaça als quarts de final de l'Eurolliga. Per això l'AXA Barça ha de fer valer més que mai el factor pista per, al Palau, derrotar l'Unicaja en el primer partit de la fase de grups que l'enfrontarà amb els malaguenys, la Lottomatica i el CSKA. Els russos són els principals favorits i tenint en compte que els d'Ettore Messina van vèncer els romans i són els pròxims rivals dels catalans, les aspiracions del Barça a l'Eurolliga passen per derrotar l'Unicaja, "a priori" el seu rival directe en el grup.

Ara que l'equip i els tècnics han rebut el suport de la directiva, l'AXA Barça té l'oportunitat de refer-se del fracàs a la Copa. I als d'Ivanovic no els falten arguments. Els malaguenys els van deixar sense Final Four l'any passat i enguany els van vèncer a l'ACB (77-62). Per intentar fer-se amb el triomf, el Barça comptarà amb l'últim fitxatge, Neal, així com l'Unicaja podrà alinear Terrel Castle. El duel Lakovic-Haislip podrà tornar a ser clau en el desenllaç de l'enfrontament. El partit començarà al Palau a les 20.45 hores.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut