Ivanka Trump en una reunió amb el seu pare (Reuters)
Ivanka Trump en una reunió amb el seu pare (Reuters)
Estats Units

Ivanka Trump passa a ser oficialment consellera del seu pare, però sense sou

200.000 nord-americans firmen una petició perquè Melania Trump es traslladi a la Casa Blanca

RedaccióActualitzat

La filla gran del president dels Estats Units, Ivanka Trump, regularitza la seva situació a la Casa Blanca i passa a ser oficialment consellera del seu pare, empleada del govern. Això sí, no tindrà sou, igual que el seu marit, Jared Kushner, que també forma part del nucli que assessora Donald Trump.

♦El Senat interrogarà el gendre de Trump pels seus contactes amb Rússia♦

Des del principi del mandat, Ivanka Trump ocupava un despatx a l'ala oest de la Casa Blanca i també ha acompanyat el seu pare en la majoria de trobades amb mandataris internacionals, però sense tenir cap càrrec. Això havia generat suspicàcies i crítiques, i ara s'ha decidit formalitzar aquesta situació.

Tot i això, quan el seu marit va ser designat assessor especial de la presidència, Ivanka Trump va anunciar que s'autorelegava a un discret segon pla. Es va desvincular dels negocis per allunyar els conflictes d'interès i va dir que passaria de ser empresària a fer de mare i dona. Però del dit al fet hi ha un abisme.

És la primera vegada que una filla d'un president nord-americà es converteix en consellera. La Casa Blanca ha destacat que el fet que no cobri reforça el compromís amb l'ètica i la transparència.

Aquest rol de "primera filla" diu la Casa Blanca, se suma de fet, al de "primera dama encoberta". La real, Melania Trump, manté el seu perfil més que discret. Viu a Nova York, amb el seu fill. Un detall que comença a incomodar molts nord-americans. Més de dues-centes mil persones, en dades de les últimes hores, han signat una petició en línia perquè la primera dama es traslladi a la Casa Blanca. Si no, demanen que ella mateixa pagui les despeses de la seva seguretat. Uns 130.000 dòlars per dia.

 

Anar al contingut