Roma

Itàlia reforça la seguretat mentre creix el rebuig de la població

El govern conservador de Silvio Berlusconi s'ha entestat a reforçar la seguretat ciutadana del país, costi el que costi. Des d'aquest dimarts, els alcaldes italians tenen més poders per prevenir i fer front als "greus" problemes de seguretat urbana com la venda de drogues, l'explotació de la prostitució, la mendicitat amb menors o la venda als carrers d'objectes falsificats. Ho ha anunciat el ministre de l'Interior, Roberto Maroni, que ha explicat que s'ha firmat un decret que atorga als alcaldes "un ampli marge operatiu". Això passa l'endemà que 3.000 soldats i carabinieris van començar a patrullar pels carrers de les principals ciutats italianes per vigilar els objectius de risc i els centres d'immigrants. Però no tothom veu bé aquestes mesures. L'Associació de Joves contra el Treball Precari ha començat a repartir aquest dimarts octavilles als turistes contra la presència de militars als carrers.

Actualitzat

El ministre de l'Interior, Roberto Maroni, ha comentat aquest dimarts en roda de premsa que els alcaldes seran "oficials de govern" que intervindran per prevenir i lluitar contra situacions de degradació urbana. Els alcaldes també tindran més capacitat d'intervenció contra les persones que malmetin el patrimoni públic o ocupin edificis il·legalment.

L'altre cara de la moneda la protagonitza l'Associació de Joves contra el Treball Precari que aquest dimarts ha començat a repartir octavilles als turistes que es passegen per Roma, la capital italiana, contra els militars que patrullen per la ciutat.

"El que està passant a Itàlia no és legal". És el missatge escrit en anglès a les octavilles que es reparteixen a les zones més turístiques de la ciutat, com el Vaticà. "Convidarem els tusistes a explicar als seus països d'origen el que passa a Itàlia i a indignar-se davant d'aquestes mesures antidemocràtiques", diu l'associació.

En un altre pamflet, escrit en italià i repartit al metro, l'associació mostra el seu rebuig contra una mesura que "fins fa pocs anys hauria estat impensable o ciència-ficció, però que ara és una realitat".

Anar al contingut