Matteo Salvini només permet l'entrada als ports italians de vaixells amb immigrants amb bandera del seu país (Reuters)
Matteo Salvini només permet l'entrada als ports italians de vaixells amb immigrants amb bandera del seu país (Reuters)
Roma

Itàlia sí que permet l'arribada d'un vaixell de la Marina del seu país amb 937 persones

El ministre de l'Interior, Matteo Salvini, autoritza que les naus amb immigrants amb bandera italiana puguin entrar als ports del país

RedaccióActualitzat

El nou govern italià de la Lliga i del Moviment 5 Estrelles impedeix que el vaixell Aquarius, d'una ONG francesa, amb 629 immigrants, entri a cap port d'Itàlia. Però no passa el mateix amb una altra nau, en aquest cas de la Marina italiana, amb prop d'un miler de persones rescatades al Mediterrani. L'executiu de Giuseppe Conte sí que permet l'arribada de la patrullera Diciotti, amb 937 immigrants, al port sicilià de Catània.

El ministre de l'Interior, Matteo Salvini, líder de la ultradretana Lliga, ha decidit obrir els seus ports només a naus militars per raons humanitàries. La Diciotti porta immigrants rescatats al canal de Sicília per altres embarcacions aquest cap de setmana.

Salvini critica la política migratòria de la Unió Europea i els afers de les ONGs:

"El fet curiós és que totes aquestes ONGs que volten pel Mediterrani no tenen cap bandera italiana. No pertanyen a organitzacions italianes ni a embarcacions amb bandera italiana. Si mig Europa ja és dins, no pot ser que els únics que ens en fem càrrec siguem nosaltres."

La patrullera Diciotti arribarà aquest dimarts a Catània, però no s'ha concretat a quina hora, segons fonts dels guardacostes italians.

ARXIVAT A:
MigracionsDrets humans
Anar al contingut