Catània

Itàlia immobilitza el vaixell d'Open Arms per "promoure la immigració il·legal"

Acusen el comandant i el coordinador d'un delicte d'immigració il·legal i diuen que els migrants haurien hagut de ser retornats a Líbia

RedaccióActualitzat

El vaixell humanitari de l'ONG Proactiva Open Arms ha estat intervingut al port de Pozallo, a Sicília, per la justícia italiana, després del desembarcament de 216 migrants. La fiscalia de Catània, a Itàlia, ha ordenat aquest diumenge la seva immobilització i l'obertura d'una investigació per un possible delicte de "promoció de la immigració il·legal" a Itàlia per suposadament no haver escoltat les ordres dels guardacostes libis.

Considera també que els migrants haurien hagut de ser retornats a Líbia, d'on venia l'embarcació d'on van ser rescatats. El fet és que el vaixell de Proactiva va anar a Pozzallo perquè era el port segur que se li van assignar quan una patrullera Líbia va amenaçar d'obrir foc si no lliuraven els immigrants rescatats.

El fundador de l'ONG s'ha mostrat sorprès per l'acusació i ha explicat a "El Matí de Catalunya Ràdio" que encara no han rebut la notificació.

"De moment sorprèn tot plegat, avui ens notificaran formalment l'acusació, però sorprèn que ens acusin. Però tard o d'hora això havia de passar".

 

 

Camps també ha afirmat que cada vegada hi ha menys organitzacions treballant a la zona i que en "les últimes quatre situacions greus amb què s'han trobat ha estat sempre amb la mateixa patrullera italiana. També n'ha parlat a Twitter:

 

La policia italiana s'ha presentat aquest diumenge a la tarda al vaixell i n'ha exigit la documentació al seu capità, Marc Reig, que els ha demanat una ordre judicial. Reig ha estat convidat a acompanyar la policia a comissaria juntament amb la cap de missió de l'ONG, Anabel Montes.

 

Immobilitzats després de rescatar 216 persones

L'Open Arms va poder desembarcar dissabte a Pozallo, Sicília, després de gairebé 48 hores d'espera per aconseguir l'autorització i d'haver rescatat 216 immigrants en aigües del Mediterrani.

Aquest ha estat un dels viatges més compromesos dels que l'organització humanitària ha fet aquest 2018 al Mediterrani.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut