Roma

Itàlia endureix les condicions per demanar asil i facilita l'expulsió dels "perillosos"

El govern de Salvini aprova un decret-llei que vincula el control de la immigració al reforçament de la seguretat

RedaccióActualitzat

El govern italià ha aprovat un paquet de mesures que endureixen el control a la immigració i que reforcen la seguretat. El decret-llei, impulsat pel viceprimer ministre i responsable d'Interior, Matteo Salvini, preveu l'expulsió dels immigrants considerats "un perill social".

El decret-llei té una quarantena d'articles, entre els quals en destaca un sobre la suspensió d'asil per als que cometin actes no greus, com robatoris o que siguin condemnats en primera instància. La durada màxima als centres de repatriació s'amplia de tres a sis mesos per facilitar l'expulsió dels irregulars.

Salvini barreja novament la immigració amb el reforçament de la seguretat del país.

"A un immigrant que demana asil i que se l'ha enxampat venent droga, robant o molestant un menor, se li suspendrà la petició. I si se'l considera perillós, serà acompanyat a un centre de repatriació per expulsar-lo."

L'home fort de l'executiu de Giuseppe Conte diu que és un pas endavant per fer que Itàlia sigui més segura en la lluita contra la màfia i el tràfic d'éssers humans, reduint els costos d'una immigració que considera exagerada.

El text haurà de ser aprovat, finalment, pel Parlament en un termini de 60 dies.

ARXIVAT A:
MigracionsDrets humansItàlia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut