Alfie Evans està ingressat des de poc després de fer mig any
Alfie Evans està ingressat des de poc després de fer mig any
Liverpool

Itàlia dona la nacionalitat al nadó malalt greu que volen desconnectar al Regne Unit

Alfie Evans té un malaltia del cervell degenerativa sense cura

RedaccióActualitzat

El cas d'Alfie Evans, el nadó britànic que està en estat semivegetatiu i al qual la justícia ha ordenat desconnectar, podria fer un gir. Itàlia ha concedit la nacionalitat al nen, de 23 mesos, i els seus pares demanen traslladar-lo a aquell país per poder-lo mantenir amb vida.

La criatura té una malaltia cerebral degenerativa que no té cura. Tant la justícia britànica com el Tribunal de Drets Humans d'Estrasburg han denegat als pares el recurs contra la decisió de posar fi al tractament del nadó. Els jutges britànics han considerat el cas "desesperadament trist" però argumenten que "no hi ha esperança" que el nen "pugui millorar mai".

Els pares del nen, Tom i Kate, de 21 i 20 anys, han demanat diverses vegades poder-lo traslladar de Liverpool a Roma perquè rebi tractament a l'hospital Bambino Gesù, que gestiona el Vaticà. Itàlia té preparat un avió medicalitzat per fer-ho. I el papa Francesc s'ha implicat directament en el cas, ha rebut el pare del menor i ha difós el cas a Twitter:


Els metges van desconnectar el nadó de les màquines de respiració artificial dilluns a la nit. Els pares asseguren que, contra pronòstic, ha respirat sol durant 9 hores.

A les portes de l'hospital Alder Hey s'han concentrat unes dues-centes persones per demanar que el petit continuï rebent tractament. Alfie Evans, nascut el 9 de maig del 2016, està hospitalitzat des del desembre d'aquell any.

ARXIVAT A:
Salut
Anar al contingut