Pròxim Orient

Israel torna a atacar Gaza mentre el govern de Hamas es manté implacable

Israel no afluixa la seva pressió sobre Palestina. Aquesta nit l'exèrcit hebreu ha tornat a fer acte de presència a la franja de Gaza, en concret sobre camps d'entrenament del braç armat de Hamas. Han estat atacs aeris que durant tot el dia han llançat una desena de bombardejos contra milicians. L'artilleria tampoc ha parat ni un segon, i en les últimes 24 hores, ha disparat mig miler de projectils. Tot plegat, passa davant l'actitud de fermesa del govern de Hamas, que acusa Israel d'haver començat una guerra.

Actualitzat
El primer ministre palestí, Ismail Haniya, ha assegurat que les bombes israelianes no faran caure el seu govern. Tampoc les detencions que Tel Aviv ha practicat amb una setantena de ministres i diputats de Palestina són per Haniya, accions prou contundents per fer-los baixar del burro. El primer ministre ha acusat Israel d'haver donat el tret de sortida a una "guerra oberta", en la primera declaració pública del líder des que van començar els atacs.

La caixa dels trons es va obrir diumenge passat amb el segrest d'un jove soldat israelià que, segons algunes informacions, es troba en bon estat de salut i ben atès per un metge palestí. El seu alliberament ha estat negociat per la via diplomàtica però des de fa quatre dies, Israel ha optat per la via militar. De fet, Israel ataca camps d'entrenament de milicians palestins però també actuen sobre la població palestina. Això ho fan sobrevolant les principals ciutats amb avions que deixen un rastre sonor ultrasònic i molt molest.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut