Jersualem

Israel retarda l'ofensiva contra el nord de Gaza a l'espera del resultat de noves gestions diplomàtiques

Israel ha decidir retardar la prevista ofensiva militar terrestre sobre el nord de la franja de Gaza per verificar si els esforços diplomàtics per alliberar el soldat hebreu segrestat poden donar algun resultat positiu. El ministre de Defensa, Amir Peretz, ha dit que "cal mesurar cada acció" sense descartar una "solució política" a la crisi. Tot i això, l'artilleria israeliana ha continuat bombardejant el nord de Gaza per impedir el llançament de projectils palestins contra poblacions jueves. Precisament, les Brigades dels Màrtirs d'Al-Aqsa s'han atribuït el llançament d'un projectil amb un agent químic contra la ciutat de Sderot.

Actualitzat

Fonts israelianes han dit que no tenen constància d'aquest atac químic per part dels palestins. Segons un portaveu de les Brigades dels Màrtis d'Al-Aqsa -un grup armat vinculat a Al-Fatah, el partit del president palestí, Mahmud Abbas-, aquesta matinada passada haurien disparat un projectil dotat d'un cap amb agents químics contra la població israeliana fronterera de Sderot.

Segons aquest portaveu, el llançament d'aquesta arma química s'hauria fet en resposta "a l'intent d'envair la franja de Gaza i per la detenció de ministres i membres del Parlament palestí".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut