Gaza

Israel respon un Qassam llançat des de Gaza bombardejant una fàbrica d'armes

L'exèrcit israelià ha bombardejat aquesta mitjanit una fàbrica d'armes a Rafah, al sud de la Franja de Gaza, prop de la frontera amb Egipte. Aquesta ha estat la resposta al coet Qassam llençat des de Gaza, que ha impactat al sud d'Israel aquest dimecres al vespre. Els atacs que no han causat víctimes, però demostren la tensió que es viu al territori des de l'alto el foc.

Actualitzat
La represa de la violència coincideix amb la visita a la zona de l'enviat especial d'Obama al Pròxim Orient, George Mitchell, que té com a objectiu consolidar el fràgil alto el foc entre Israel i Hamas. I amb els esdeveniments de les últimes hores sembla més que complicat. Mitchell s'ha reunit a Jerusalem amb el primer ministre israelià, Ehud Olmert, però no ha aconseguit treure-li cap compromís en ferm.

Olmert ha advertit que Israel no reobrirà els passos fronterers de Gaza, com reclama Hamas, fins que no sigui alliberat el soldat segrestat el 2006 per diverses milícies palestines. L'obertura dels passos fronterers és, precisament, una de les reclamacions que ha plantejat Mitchell. Hamas, però, ha advertit que l'alliberament del soldat s'ha de negociar de forma aïllada i en el marc d'un intercanvi de presoners.

Avui, George Mitchell es reunirà amb el president palestí, Mahmud Abbas, però no amb Hamas, l'actual enemic d'Israel.
Anar al contingut