Jerusalem

Israel respon als atacs de la Jihad Islàmica tancant les fronteres amb la Franja de Gaza

Israel ha decidit respondre a l'atac de la Jihad Islàmica i ha optat per tancar aquest dimecres els passos fronterers amb la Franja de Gaza. El govern hebreu considera aquestes accions una violació de la treva signada dijous passat amb Hamas en aquesta zona. D'altra banda, el primer ministre israelià, Ehud Olmert, i el ministre de Defensa, Ehud Barak, han acordat la continuïtat del govern, cosa que impedirà la celebració d'eleccions anticipades almenys durant tres mesos més.

Actualitzat
La treva amb Hamas, que semblava que donaria un respir a la situació de tensió, ha durat menys del que s'esperava. La Jihad Islàmica va llençar coets casolans contra territori israelià en resposta a la mort d'un dels seus integrants dimarts en un atac israelià a Cisjordània.

Segons l'acord d'alto el foc, els palestins havien d'aturar el llançament de coets des de Gaza i Israel es comprometia a obrir la major part de fronteres per aixecar gradualment el bloqueig econòmic a la Franja. Des de dijous s'havia augmentat un 30% l'entrada de productes a Gaza. El pacte no incloïa Cisjordània. El govern hebreu considera hostil l'acció de la Jihad Islàmica i ha respost amb el tancament aquest dimecres dels passos fronterers a la Franja de Gaza.

Els problemes amb els territoris palestins no són els únics de l'estat hebreu. Aquest dimecres estava previst que els principals partits de l'oposició presentessin al Parlament israelià, la Knesset, una moció per accelerar la dissolució de la cambra. La iniciativa s'ha ajornat indefinidament després que Ehud Olmert ha accedit a convocar eleccions abans del 25 de setembre. El "premier" havia amenaçat els ministres laboristes, partit amb qui forma govern, de treure'ls de l'executiu si votaven a favor de la moció. La iniciativa està motivada per la possible implicació d'Olmert en un cas de corrupció que s'està investigant.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut