Israel

Israel qualifica de "delirant" la investigació judicial espanyola d'un atac a Gaza

El ministre de Defensa d'Israel, Ehud Barak, farà "tot el possible" per obtenir l'anul·lació d'una investigació, qualificada de "delirant", de la justícia espanyola sobre un bombardeig israelià a Gaza que va matar l'any 2002 un cap de Hamas i catorze civils. En un comunicat oficial, Barak estima que "aquell que qualifica de crim contra la humanitat la liquidació d'un terrorista no viu en aquest món". El cap de la diplomàcia espanyola, Miguel Ángel Moratinos, ha recordat a Israel que la força no és la solució ni portarà la seguretat.

Actualitzat
El ministre de Defensa israelià, Ehud Barak, ha fet públic un comunicat en què anunciava la seva intenció "de combatre vigorosament les acusacions i fer tot el que sigui necessari per obtenir l'anul·lació de la investigació" judicial. El ministre "rebutja amb força l'anunci delirant d'un jutge espanyol que ha decidit instruir una investigació contra els responsables de l'aparell de Defensa per la liquidació del cap de Hamas, Salah Chehadeh, fa sis anys"·

En el mateix comunitat, Ehud Barak considera que "aquell que qualifica de crim contra la humanitat la liquidació d'un terrorista viu en un altra món". Pel ministre de Defensa, "tots els responsables de l'aparell de Defensa han actuat i continuran actuant de manera convenient en nom de l'estat d'Israel, en nom dels seu deure de garantir la seguretat dels ciutadans d'Israel".

Per la seva banda, el ministre espanyol d'Afers Estrangers, Miguel Ángel Moratinos, ha dit avui que la força militar aplicada per Israel a Gaza "no proporciona solucions duradores, ni garanteix la seguretat" al Pròxim Orient, tot i que ha condemnat també la "irresponsable" conducta de Hamas.

El jutge de l'Audiència Nacional Fernando Andreu ha obert una investigació per un atac israelià comès a Gaza el juliol del 2002 en el qual van morir un líder de Hamas i catorze civils. El magistrat creu que l'atac podria ser considerat un crim de guerra i un crim contra la humanitat.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut