Pròxim Orient

Israel ocupa poblacions libaneses per combatre Hezbollah però descarta una invasió a gran escala

Israel descarta la invasió del Líban. Portaveus de l'exèrcit neguen que pensin començar una ofensiva terrestre a gran escala contra aquest país però, sobre el terreny, soldats israelians ja s'han desplegat per diversos pobles libanesos, al sud del país. És la primera vegada que això passa des que l'exèrcit israelià es va retirar del Líban l'any 2000. Israel, però, assegura que són només incursions puntuals i limitades contra objectius específics de la guerrilla xiïta de Hezbollah. Paral·lelament, Israel manté el bombardejos i ha destruït antenes de transmissió dels canals de televisió i dels telèfons mòbils. Per la seva banda, Hezbollah ha continuat atacant posicions israelianes.

Actualitzat
El sàbat, la festivitat jueva, no impedeix que continuï l'ofensiva armada contra el Líban. L'exèrcit d'Israel, que des de la frontera continua atacant, ha confirmat que ha ocupat posicions i localitats a l'interior del territori libanès, des d'on llança operacions puntuals contra Hezbollah. Es tracta de dues poblacions, una de les quals ha abandonat aquest mateix matí. L'exèrcit israelià ha assegurat que seguirà ocupant localitats estratègiques per fer incursions en les línies de l'enemic al sud del Líban.

Per la població local és una reedició de les expedicions militars d'Israel del 1978 i el 1982, acompanyades d'una destrucció i una violència que es van acabar amb una ocupació israeliana de 22 anys. La convocatòria de 5.000 reservistes fa pensar en una ampliació de les operacions terrestres. Israel, però, afirma que no pretén fer una invasió a gran escala i que seguirà fent operacions puntuals per terra sense deixar de bombardejar des d'avions i vaixells.

Les bombes han tingut com a objectiu les antenes de transmissió dels canals de televisió i dels telèfons mòbils del centre i del nord del Líban, segons han informat fonts militars a Beirut. També diverses zones del sud del país han estat blanc dels míssils israelians, que han causat diversos morts i ferits.

El nombre de víctimes ha ascendit en les últimes hores i el govern libanès ja parla de 362 morts. Els militars israelians han informat, a més, que tenen els cossos de 13 milicians de Hezbollah morts aquest divendres en combat, i que n'han matat almenys un centenar desde l'inici de l'ofensiva, el dia 12 de juliol.

Sobre els projectils que ha llançat Israel, el diari "The New York Times" afirma que els Estats Units estan enviant a Israel una partida de bombes d'alta precisió, guiades per làser o satèl·lit, per destruir búnquers.

Mentrestant, coets de Hezbollah segueixen provocant l'alarma i víctimes entre la població civil d'Israel. Es calcula que la milícia ha llançat fins a 65 míssils Katiuska en menys de dues hores contra diverses ciutats del nord d'Israel. A Nahariya les destrosses per coets de la milícia xiïta han provocat ferits i importants danys a cases, comerços i carrers.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut