Israel, no culpable de la mort d'una activista nord-americana atropellada per un buldòzer de l'exèrcit

El tribunal de Haifa ha exculpat el govern d'Israel en el cas de l'activista nord-americana que va morir atropellada per un buldòzer de l'exèrcit durant una manifestació a la franja Gaza en favor del poble palestí.

Actualitzat
Un tribunal ha exculpat el govern d'Israel en el cas de l'activista nord-americana Rachel Corrie, que va morir atropellada per un buldòzer de l'exèrcit durant una manifestació a la Franja de Gaza en favor del poble palestí.

La família de la víctima havia presentat una denúncia l'any 2005 en què acusava l'estat d'Israel d'homicidi involuntari i de no haver dut a terme una investigació fiable.

Durant la lectura de la sentència, el jutge ha dit que la mort de l'activista propalestina va ser un "accident lamentable" i que l'Estat no en va ser responsable perquè es va produir en un "context de guerra". Segons el tribunal, l'exèrcit va fer tot el que va poder per apartar els manifestants, però l'activista no va fer cas.

La mort va tenir lloc durant la segona Intifada, en una manifestació en contra la demolició de vivendes palestines a la població de Rafah.

La mort de Corrie es va convertir en un símbol de la Intifada. La seva història es va representar en els escenaris de desenes de països i es va explicar en un llibre titulat "Let me stand alone".

Anar al contingut