Pròxim Orient

Israel manté la pressió sobre Gaza i empresona més membres del govern de Hamas

Israel manté la pressió sobre Gaza i sobretot contra els líders de Hamas: ja n'hi ha 64 d'empresonats i a 4 més els han retirat el permís de residència a Jerusalem Est. En la primera compareixença pública des que va esclatar la crisi, el primer ministre palestí, Ismail Haniye, diu que el govern d'Israel no aconseguirà acabar amb el govern de Hamas. L'aviació israeliana ha continuat per tercera nit consecutiva els seus raids sobre Gaza. Els principals objectius han estat un edifici del Ministeri de l'Interior palestí, oficines d'Al-Fatah i camps d'entrenaments de milicians.

Actualitzat

Al nord, hi ha hagut durs enfrontaments entre l'exèrcit israelià i la resistència palestina. En canvi, l'operació d'Israel a Cisjordània continua centrada en l'estratègia dels ostatges. Ja són més d'una setantena els càrrecs polítics del govern i del Parlament palestí detinguts, tots membres de Hamas. Israel els podria intercanviar pel soldat i el colon israelians segrestats per milicians.

Avions F-16 israelians han reprès els bombardejos en diferents punts de la franja de Gaza, atacs en què de moment no s'han registrat i morts ni ferits. Algunes fonts han dit que els blancs dels atacs han estat camps d'entrenament de Hamas al centre i el sud de la Franja. En un d'aquests atacs s'ha destruït una subestació elèctrica. La planta, que subministra electricitat a la meitat de la població de Gaza, ja va ser atacada per set míssils quan Israel va començar l'Operació Pluja d'Estiu.

També s'ha atacat l'edifici del Ministeri de l'Interior palestí, situat a Gaza ciutat. L'atac demostra que Egipte ha fallat en l'intent de convèncer d'un alto el foc per part d'Israel com a mesura per obtenir l'alliberament del soldat segrestat.

Israel fa dos dies que castiga posicions palestines a Gaza. L'operació busca aconseguir l'alliberament del soldat israelià capturat diumenge passat. Mentre continuen els atacs selectius a Gaza, a Cisjordània, la pressió ha estat d'un altre tipus. Israel ha optat per retenir càrrecs polítics del govern i del Parlament palestí.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut