Beirut

Israel intensifica els atacs contra el Líban fins a bloquejar-la per terra, mar i aire

La maquinària israeliana de guerra cau amb tota la seva força al Líban per tercer dia consecutiu com a represàlia pel segrest, dimecres, de dos dels seus soldats per part de la milícia Hezbollah. Israel ha completat el bloqueig del Líban per terra, mar i aire amb nous atacs contra l'aeroport i un bombardeig a la carretera que connecta Beirut amb Síria. Mentrestant, els libanesos intenten abastir-se dels productes bàsics per por que la crisi s'allargui. En menor intensitat, el nord d'Israel pateix la reacció amb míssils de Hezbollah, i milers d'israelians han passat l'última nit als refugis antiaeris. La comunitat internacional ha fet nombroses crides a la contenció.

Actualitzat

Beirut continua vivint un infern i, després dels bombardejos d'Israel, la ciutat, que supera el milió i mig d'habitants, ha quedat completament aïllada. Míssils llançats des d'avions, però també probablement des de vaixells, han impactat en diversos barris xiïtes del sud de la capital libanesa i han provocat importants danys en edificis i infraestructures. El nombre de víctimes és en aquest tercer dia d'atacs devastadors molt confús. La televisió parla d'almenys 61 civils morts i de més d'un centenar de ferits.

El dany més important de les últimes hores a les infraestructures ha estat el que els caçabombarders d'Israel han provocat a la carretera que comunica Beirut amb la capital de Síria, Damasc. Almenys cinc trams d'aquest nexe d'unió amb Síria, que continua tutelant el Líban, han quedat impracticables per al trànsit. Israel justifica aquesta destrucció com a necessària per tallar el flux de gent que es refugia a Síria i evitar que els dos soldats segrestats puguin ser traslladats cap a Damasc.

Bloquejar el Líban per terra, mar i aire sembla, doncs, un objectiu gairebé complert, sobretot després que l'aeroport internacional de Beirut ha estat bombardejat per quarta vegada en les últimes 24 hores. Les bombes han destruït una part de l'edifici, diverses pistes i tancs de combustible.

També al sud del país, les operacions israelianes continuen per destruir posicions de Hezbollah, intentar trobar els soldats segrestats i matar els líders de la milícia xiïta. La planta elèctrica de Jiyyeh, al sud de la capital, ha estat també bombardejada en una ofensiva que Israel es planteja ja com una operació a mitjà termini, una onada d'atacs que fa que turistes, 800 dels quals són espanyols, i també molts residents estrangers intentin sortir ràpidament del país.

Els libanesos, davant del setge israelià, protagonitzen llargues cues en supermercats i gasolineres per abastir-se dels productes de primera necessitat abans que comencin a escassejar. Aquestes escenes, juntament amb els continus talls de llum, fan que revisquin els pitjors anys de la guerra civil que va destrossar el país entre 1975 i 1990.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut