Lisboa

Israel guanya a Eurovisió amb un tema esbojarrat que denuncia el "bullying"

Un espontani assalta l'escenari durant l'actuació del Regne Unit per demanar llibertat

RedaccióActualitzat

"Toy" és la cançó guanyadora del Festival d'Eurovisió, representant d'Israel. Un tema esbojarrat que denuncia el "bullying" que ha aconseguit 529 punts.

La cantant, Netta, amb estètica asiàtica, ha defensat el tema amb un fort missatge feminista i antiassetjament i que ha convençut el jurat, però sobretot el públic. És la quarta vegada que Israel guanya el Festival d'Eurovisió. L'última, fa 20 anys, amb la cantant Dana International.

 

 

Pel que fa a l'actuació d'Alfred i Amaia, el català i la navarresa, han acabat en el lloc 23 amb 61 vots.

Amics i veïns de l'Alfred, al Prat de Llobregat no s'han volgut perdre l'actuació. Alfred García, estudiant de Comunicació Audiovisual que també estudia jazz i música moderna al Taller de músics, va ser reconegut com a Premi Ciutat del Prat ara fa quinze dies.

 

 

L'actuació ha generat milers de comentaris a la xarxa i molts demanaven un petó al final de l'actuació que no ha arribat, fins i tot el perfil de twitter sobre Eurovisió a la BBC els deia que anessin a una habitació d'hotel destacant el romanticisme del moment.

Assalt a l'escenari

El moment més tens de la gala va ser quan un espontani ha saltat a l'escenari durant l'actuació de la representant del Regne Unit, li ha robat el micròfon, i ha aconseguit dir unes paraules abans que l'equip de seguretat li retirés ràpidament.

La xarxa ràpidament se n'ha fet ressò del moment ja que sembla que aquest imitador de Jimmy Jump va cridar " Puigdemont freedom", però l'espontani conegut com Dr. acactivism, que està detingut, volia denunciar els mitjans anglesos per crear missatges nazistes i demana la llibertat d'idees: "For the Nazis of the UK media, we demand freedom."

 

 

Després de valorar si repetien o no l'actuació, finalment la cantant SuRie ha decidit que ja estaven satisfets amb el resultat i, per tant, no calia tornar a cantar.

Duo Sobral i Veloso

Un dels moments emotius de la gala ha estat quan el guanyador de l'anterior edició, Salvador Sobral, ha cantat el tema amb què va aconseguir el micròfon de cristall, "Amar pelos Dois", amb Caetano Veloso.

 

ARXIVAT A:
Festival d'Eurovisió
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut