Un bomber intenta apagar l'incendi declarat al nord d'Israel. (Foto: EFE)
Un bomber intenta apagar l'incendi declarat al nord d'Israel. (Foto: EFE)
Haifa

Israel dóna per apagat el pitjor incendi de la seva història després de rebre ajuda internacional

Israel ha superat el pitjor incendi forestal de la seva història, que ha provocat 41 morts i arrasat 5.000 hectàrees del mont Carmel, al nord i en una de les zones més boscoses del país. Els principals focus han estat extingits i només falta apagar-ne les brases. Es considera determinant per a l'extinció la participació de l'anomenat "mega tanker", un Boeing 747, llogat per una societat jueva nord-americana, que pot transportar 76.000 litres d'aigua. El govern israelià ha rebut una pluja de crítiques per la manca d'equipament d'extinció disponible per als bombers. Per posar-hi remei, l'executiu encapçalat per Benjamin Netanyahu va demanar ajuda internacional.

Actualitzat
Les flames, que van començar a les immediacions del port de Haifa, van avançar amb rapidesa afavorides per la llarga sequera que arrossega el país i les altes temperatures registrades durant la tardor, que han arribat a pujar fins als 28 graus a les portes de l'hivern.

La majoria de les víctimes mortals, 36 persones, són guardes penitenciaris que van quedar atrapats entre les flames en plena evacuació d'una presó. Com a conseqüència del foc s'han hagut de rescatar 17.000 persones, entre les quals 900 reclusos provinents de dos centres penitenciaris.

Les causes del foc encara no se saben, però hi ha hagut un clamor nacional contra el govern de Benjamin Netanyahu per la falta de mitjans. L'executiu israelià es va veure obligat a demanar ajut internacional i divendres van arribar a la zona una vintena d'hidroavions subministrats per diferents països, dels quals quatre van ser enviats per l'estat espanyol.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut