Pròxim Orient

Israel deté una trentena de ministres i diputats de Hamas en la seva ofensiva a Gaza i Cisjordània

L'exèrcit israelià ha detingut 87 militants palestins de Hamas, entre ells 10 ministres i 20 diputats de Hamas, així com 23 activistes de la Jihad Islàmica a la Cisjordània ocupada, segons fonts de seguretat. Aquests arrestos s'han produït enmig de la recerca dels segrestats per milicians palestins. De matinada, s'ha trobat a Ramallah el cos del colon jueu segrestat diumenge, Eliahu Asheri.

Actualitzat

La notícia dels arrestos d'alts dirigents de l'organització extremista, en el poder després de guanyar per majoria absoluta les passades eleccions, ha estat confirmada pel ministre israelià de Seguretat Interior d'Israel, Roni Baron, que els considera sospitosos "d'haver participat en activitats terroristes contra Israel".

No obstant això, Baron manté que aquesta operació contra alts càrrecs de Hamas, que s'ha dut a terme a Ramallah, Hebron, Jenin, Kalkilia i Jerusalem oriental, no s'ha fet amb la finalitat de fer-los servir d'ostatges per aconseguir l'alliberament del soldat Guilad Shalit, segrestat diumenge passat per milicians de Hamas i altres faccions palestines en una base militar al sud de Gaza.

Entre els detinguts figuren el viceprimer ministre del govern palestí de Hamas, Nasser Din Shaer, que ha estat arrestat a Ramallah, i el titular de Treball, Mohamed Barguti, que ha estat detingut a Birzeit, als afores de Ramallah, poc abans que vehicles militars israelians envaïssin la ciutat.

Els detinguts serien vuit ministres i vint diputats, tots de Hamas, segons han informat fonts palestines. A més de Barguti, els altres ministres serien Khaled Arafa, Nayef Rayub, Samir Abu Eisheh, Issa al-Yabari, Omar Abdelrazek, Wasfi Kabha i Fakhri al-Turkmani. Les autoritats israelianes no han confirmat les detencions.

"La mà d'Israel també arribarà a Ismail Haniye -primer ministre de l'ANP-", ha advertit el ministre de Seguretat israelià a la ràdio pública.

A banda dels militants de Hamas a Cisjordània, l'exèrcit israelià ha detingut 23 activistes palestins de la Jihad Islàmica i d'altres faccions. 

Mentrestant, Israel continua la seva Operació Pluges d'Estiu per tractar de rescatar el soldat segrestat fa cinc dies per milicians palestins. Aquell mateix dia, també va ser capturat el colon Eliahu Asher per milicians del moviment Al-Fatah. El seu cadàver ha estat trobat aquesta matinada a Ramallah. Poc després ha estat detingut un sospitós d'haver participat en el segrest i assassinat.

Els milicians dels batallons d'Azedín al-Kasem insisteixen a condicionar la informació sobre el soldat al fet que Israel alliberi més de 200 presoners palestins, dones i menors de 18 anys, la majoria implicats en atemptats suïcides.

A més, les Brigades dels Màrtirs d'Al-Aqsa, vinculades al partit Al-Fatah, s'han atribuït el segrest d'un altre colon prop de Tel Aviv.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut