El primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu (Foto: EFE)
Israel continua amb la seva revenja particular (Foto: EFE)
Tel Aviv

Israel deixa l'ANP sense els impostos recaptats en represàlia pel reconeixement de Palestina per part de l'ONU

Israel continua amb la seva revenja particular després que l'ONU va reconèixer Palestina com a estat observador. L'última mesura: no els transferiran els diners recaptats pels impostos d'aquest mes.

RedaccióActualitzat
Israel continua amb la seva revenja particular després que l'ONU va reconèixer Palestina com a estat observador. Divendres, el govern israelià informava de l'autorització d'ampliar els assentaments amb la construcció de 3.000 nous habitatges al Jerusalem Est i Cisjordània, i avançava que es tindrien en compte altres mesures. Aquest diumenge, el govern del primer ministre, Benjamin Netanyahu, ha esvaït dubtes amb l'anunci que no transferirà aquest mes els impostos recaptats per a l'Autoritat Nacional Palestina (ANP).

"No penso transferir els diners aquest mes, els utilitzaré per pagar els deutes que l'ANP ha contret amb l'empresa d'electricitat israeliana", ha anunciat el ministre de Finances a la reunió setmanal del Consell de Ministres, segons informa l'edició digital del diari "Yediot Aharonot".

Fonts diplomàtiques israelians han explicat que el Ministeri de Finances no cobrava el deute en un "gest de bona voluntat" cap a l'ANP, però que després de la votació a l'ONU, a la qual Israel es va oposar, no hi ha cap raó per no cobrar els diners.

En virtut dels Acords de París de 1995, protocol econòmic dels Acords d'Oslo, la Hisenda israeliana recapta tots els mesos les taxes de duanes de productes que entren a l'ANP i d'empleats palestins que treballen a Israel. Es tracta d'una suma que puja a uns 100 milions de dòlars i que representa fins al 50% del minso pressupost del govern del primer ministre palestí, Salam Fayyad, que en l'últim any passa per una greu crisi de liquiditat.
Anar al contingut