Barcelona

Isona Passola, escollida nova presidenta de l'Acadèmia del Cinema Català per als pròxims quatre anys

La productora de "Pa negre" ha guanyat les eleccions i ha estat escollida nova presidenta. Formen part de la seva candidatura, anomenada La Promoció del Talent, l'actor Sergi López o les actrius Clara Segura i Aina Clotet. L'altre candidat era Jordi Rediu, que competia amb la candidatura assembleària Acadèmics en Acció, i que volia posar l'èmfasi en els problemes que viu el sector. Passola s'ha imposat per 93 vots a 31.

RedaccióActualitzat
La productora Isona Passola és la nova presidenta de l'Acadèmia del Cinema de Català per als pròxims 4 anys, en substitució de Joel Joan. La seva candidatura, anomenada La promoció del talent, s'ha imposat a la del també productor Jordi Rediu per 93 vots a 31. La participació s'ha situat al voltant del 50%.

La votació ha estat precedida per una polèmica sobre el procediment dels sufragis per correu i el vot delegat iniciada per Jordi Rediu, l'altre aspirant. Una setantena d'acadèmics han votat presencialment aquest dijous en l'assemblea anual de la institució i una norantena més han fet arribar el seu vot per correu.

El també productor Jordi Rediu competia amb la candidatura assembleària Acadèmics en Acció, que volia posar l'èmfasi en els problemes que viu el sector i vol anar més enllà de l'aparador consolidat dels Premis Gaudí. Hi formaven part la directora de càsting Mercè Espelleta com a vicepresidenta, el director Antoni Verdaguer com a secretari i el director i guionista Ricard Reguant com a tresorer. Els directors de cinema Joan Marimón, Anna Maria Bofarull i Ignasi Pere Ferré, els productors Carles Pastor i Miguel Puertas, i el director de fotografia Joan Babiloni es presenten com a vocals. El lema de la candidatura és "Treballarem per una acadèmia que pensi en tots els acadèmics".

A la candidatura encapçalada per Passola hi formaven part l'actor Sergi López com a vicepresident, la productora de televisió Elisa Plaza com a secretària i la tècnica de postproducció Maria Rosa Fusté com a tresorera. Els vocals d'aquesta candidatura són el director de fotografia Josep Maria Civit, les actrius Clara Segura i Aina Clotet, el director de càsting Pep Armengol, el productor Edmon Roch i el director i guionista Cesc Gay.

En conèixer la seva victòria, la productora de "Pa negre" ha enviat un missatge d'agraïment a través de Twitter.
 
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut