Pla mig de la consellera de Justícia, Ester Capella, a l'acte institucional de la Diada a l'Alt Pirineu i Aran, celebrat a Isona. Imatge d…
Pla mig de la consellera de Justícia, Ester Capella, a l'acte institucional de la Diada a l'Alt Pirineu i Aran, celebrat a Isona. Imatge del 10 de setembre del 2018. (horitzontal)

Isona celebra el primer acte institucional de la Diada a l'Alt Pirineu i serveix per reclamar més pes de la vegueria

Actualitzat

ACN Isona.-Amb la celebració del primer acte institucional de la Diada a l'Alt Pirineu i Aran a Isona, al Pallars Jussà, s'ha volgut corregir una anomalia que fins ara existia donat que no hi havia cap celebració institucional. La delegada del Govern a l'Alt Pirineu i Aran, Rosa Amorós, ha explicat que a partir d'ara aquest acte es farà de manera itinerant pel territori el dia previ a la Diada. Amorós ha aprofitat per defensar la vegueria i el seu desplegament. L'acte d'Isona ha comptat amb la presència de la consellera de Justícia, Ester Capella, qui ha reivindicat la ''lliberta, diàleg i democràcia'' i ha tingut un record pels polítics presos i a l'exili. Els parlaments institucionals i la música patriòtica han estat els protagonistes de l'acte d'Isona. Les institucions, formacions polítiques i associacions de la zona han fet una ofrena floral davant del monument dedicat a totes les persones del municipi que han lluitat per la llibertat de Catalunya al llarg de la nostra història.

El cant dels Segadors ha clos l'acte institucional. La delegada del Govern ha aprofitat per animar a tots els veïns de l'Alt Pirineu a sumar-se a la manifestació de Barcelona i ha tingut un especial record per tots els polítics presos i a l'exili que no podran fer-ho al costat del seu poble. Amorós ha sentenciat que ''no desistirem fins a aconseguir la seva llibertat'' donat que és ''el nostre objectiu principal'' ha afegit.

Anar al contingut