"Ismael", "Grand Piano", "Tots volem el millor per a ella" i "Fill de Caín" seleccionades al Círculo de Escritores cinematogràficos.

El Círculo de Escritores Cinematográficos ha escollit els candidats a les seves medalles per les pel·lícules produïdes l'any 2013.

 Quatre produccions amb participació de Televisió de Catalunya han estat seleccionades en les categories següents:
 
"Ismael", amb 4 candidatures, aspira als guardons com a millor actriu (Belén Rueda, millor actor secundari (Sergi López i Juan Diego Botto)  i millor actriu revelació (Ella Kweku). El llargmetratge de Marcelo Piñeyro és una producció de Zeta Cinema i Antena 3 Films amb la participació de Televisió de Catalunya i Canal+, l'argument del qual gira entorn de Nora (Belén Rueda), una dona de 50 anys que viu a Barcelona. Un bon dia, un noi de color de 8 anys, Ismael, pica a la porta de casa seva dient que ha vingut a conèixer el seu pare biològic, en Fèlix (Mario Casas), fill de la Nora.
 
"Grand Piano" ha estat seleccionada a  3 candidatures: Eugeni Mira per a la de millor direcció, José Luis Romeu, millor muntatge i Víctor Reyes, millor música. El llargmetratge és una producció de Nostromo Pictures, en coproducció amb Nostromo Canarias 1 AIE, Atresmedia Cine, Telefónica Producciones amb la participació de Televisió de Catalunya. La pel·lícula, interpretada per Elijah Wood i John Cusack entre d'altres, planteja la història d'un pianista retirat que té pànic escènic i torna als escenaris després d'una pausa de cinc anys.
 
Finalment, amb una candidatura cada una, ha quedat escollides "Tots volem el millor per a ella", que opta al premi a millor actriu per a Nora Navas i "Fill de Caín", que opta al guardó de millor actor revelació  per a David Solans.
 
L última pel·lícula de Mar Coll , "Tots volem el millor per a ella" és una coproducció d'Escándalo Films i Televisión de Catalunya amb la col·laboració de Televisió Espanyola i l'Institut Català de les Empreses Culturals i amb la participació del Instituto de la Cinematografía y de las Artes Audiovisuales. La pel·lícula ens presenta Geni (Nora Navas) un any després de tenir un terrible accident de trànsit. La Geni  està a punt per reprendre la seva vida o almenys és així com ho vol veure la seva família. Però la Geni se sent incapaç de complaure tothom.
 
David Solans interpreta Nico Albert, un adolescent de caràcter peculiar, intel·ligència excepcional que té una única obsessió: els escacs. Carlos i Coral, preocupats per l'estranya actitud del seu fill, decideixen contractar un psicòleg infantil (Julio Beltrán) per ajudar a millorar la conducta del nen. "Fill de Caín" és una coproducció de Live & Pictures, Televisió de Catalunya i TVE.
 
Els premis es donaran a conèixer el 3 de febrer.
 
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut