Manifestants opositors al president Mursi enmig de la plaça Tahrir (Foto: Reuters)
Manifestants opositors al president Mursi enmig de la plaça Tahrir (Foto: Reuters)
El Caire

Islamistes i opositors a Mursi protagonitzen marxes prèvies al referèndum constitucional a Egipte

Egipte es troba dividit abans del referèndum constitucional que comença a votar-se aquest dissabte. Els islamistes egipcis celebren una gran manifestació davant d'una de les principals mesquites del Caire.

RedaccióActualitzat
Egipte continua dividit el dia abans del referèndum constitucional que s'ha de votar a partir de dissabte. Al carrer hi ha una tensió creixent entre els partidaris i detractors dels germans musulmans.

Els islamistes egipcis han convocat una gran manifestació davant d'una de les principals mesquites del Caire. Fins a un milió de seguidors estan cridats a acudir a la mesquita de Rabiaa al Adawiya a la capital egípcia en suport de Mursi. Defensen el text constitucional, mentre que els laics rebutgen la consulta. Per això, diverses forces polítiques no islamistes també han convocat una manifestació sota el lema "No al referèndum" a prop del palau presidencial del Caire, escenari de les massives protestes que en les darreres setmanes estan tenint lloc contra el mandatari egipci. Els manifestants tenen previst després de l'oració fer una marxa des de les zones de Roxy, Mustafa Mahmud Hadaiq al Quba i Al Higaz.

Els opositors –units en el Front de Salvació Nacional- rebutgen el referèndum perquè consideren que no compleix les condicions necessàries per a la seva celebració, ja que volen que es faci en una sola jornada i que compti amb una supervisió judicial completa.

El referèndum constitucional, que està convocat pel 15 i 22 de desembre, començarà amb la votació aquest dissabte per part dels electors del Caire i Alexandria. La setmana vinent votarà la resta del país. Això, quan encara no fa sis mesos que Mohamed Mursi va assumir la presidència d'Egipte.

Egipte viu una forta polarització política davant del referèndum constitucional, per la qual cosa el govern egipci ha reforçat les mesures de seguretat i ha desplegat 120.000 militars.



Anar al contingut