Isidre Fainé, nou president de Gas Natural Fenosa (ACN)
Isidre Fainé, nou president de Gas Natural Fenosa (ACN)
Barcelona

Isidre Fainé ja és president de Gas Natural Fenosa

El nomenament s'ha fet aquest dimecres en el consell d'administració de la companyia, en què Fainé ha substituït Salvador Gabarró, al càrrec des del 2004

RedaccióActualitzat

L'entrada d'un nou accionista, un fons nord-americà, ha provocat canvis profunds en la cúpula que presidirà Isidre Fainé, acompanyat per l'altre soci de referència, Repsol. Fainé, que també és el president de la Fundació La Caixa, s'ha rodejat, a més, de tres homes de la seva confiança provinents de CaixaBank.

En un comunicat a la Comissió Nacional de Mercat de Valors, Gas Natural Fenosa ha informat que la sessió del consell també ha servit per designar vicepresidents primer Josu Jon Imaz, en nom de Repsol, i vicepresident segon William Alan Woodburn, en representació del fons GIP, que té un 20% de l'accionariat.

Durant la sessió del consell, el nou president de Gas Natural, Isidre Fainé, ha explicat el seu objectiu:

"Consolidar el lideratge de la companyia en el mercat energètic i reforçar el seu creixement internacional."

Tant Fainé com els dos vicepresidents exerciran càrrecs no executius, mentre que com a conseller delegat de la multinacional es manté Rafael Villaseca i abandonen el consell, entre d'altres persones, un històric com Antoni Brufau, que era conseller des del 1989, i el president de la CEOE, Joan Rosell.

Durant la sessió del consell celebrada avui, Salvador Gabarró ha dit que deixava la presidència satistet:

"...amb la satisfacció del deure complert i d'haver contribuït a la creació del gran grup que és avui Gas Natural Fenosa".

i ha afegit sobre Fainé:

"...és el "millor líder possible per a la multinacional, ja que compta amb la visió i la capacitat perquè Gas Natural abordi nous projectes ambiciosos a tot el món".

Els tres accionistes principals de Gas Natural han segellat un acord de govern corporatiu pel qual determinades decisions es prendran per majoria reforçada de dos terços, com l'aprovació de plans estratègics, pressupostos i dividends.

Anar al contingut