Marbella

Isabel Pantoja, detinguda per presumpte blanqueig de diners en l'"operació Malaia"

Isabel Pantoja ha estat detinguda per presumpte blanqueig de diners en el marc de l'"operació Malaia", que investiga la corrupció urbanística a la Costa del Sol. La cantant passa la nit a la comissaria provincial de Màlaga i les pròximes hores declararà davant del jutge. Fonts judicials han indicat que feia mesos que vigilaven l'artista, però que la investigació sobre els seus comptes ha estat complicada, perquè sovint rep diners en metàl·lic pels concerts que fa. Isabel Pantoja és la parella de Julián Muñoz, l'exalcalde de Marbella, detingut pel mateix cas al juliol de l'any passat i que va ingressar a presó provisional el 5 d'octubre passat.

Actualitzat
El jutge del "cas Malaia", Miguel Ángel Torres, ha ordenat la detenció de Pantoja per presumpte blanqueig de capitals. La policia l'ha arrestat a casa seva, a Marbella, a dos quarts de 12 de la nit, i la cantant ha sortit del xalet sense emmanillar. Cap a la mitjanit ha arribat a la comissaria, on ha passat la nit, a l'espera de declarar davant del jutge aquest dijous.

Fonts de la investigació asseguren que feia mesos que la justícia estava pendent dels comptes de la folklòrica. Fa mesos se li van trobar a la casa que compartia a Marbella amb Julián Muñoz, exalcalde de la ciutat, 9.500 euros en metàl·lic, que ella va atribuir a actuacions musicals pendents, però que mai es van realitzar. La Fiscalia Anticorrupció atribuïa la propietat d'aquests diners a Muñoz.

Isabel Pantoja ha estat detinguda en el marc de la mateixa operació que el seu company, que està ingressat a la presó d'Alhaurín de la Torre, a Màlaga, per aquest cas. Julián Muñoz està acusat de suborn i malversació de diners públics.

En aquesta mateixa operació, aquest dimecres el jutge ha decretat presó incondicional per a l'exprimer tinent d'alcalde de Marbella Pedro Román. Li imputa suborn, blanqueig de diners i altres delictes contra el territori i Hisenda. L'exnúmero dos del GIL el vinculen a l'entramat de societats de Juan Antonio Roca, l'exassessor d'Urbanisme d'aquest Ajuntament, i presumpte cervell de la trama de corrupció urbanística.

La detenció de la folklòrica ha tingut lloc un any després que es destapés aquest escàndol, que fins ara ha suposat prop d'un centenar d'imputats i detinguts.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut