Una dona protestant per la mort de la noia embarassada (Foto: Reuters)
Una dona protestant per la mort de la noia embarassada (Foto: Reuters)
Dublín

Irlanda legalitzarà l'avortament quan la vida de la mare corri perill

L'únic estat membre de la UE que té prohibit l'avortament farà més permissiva la legislació sobre la interrupció de l'embaràs. El canvi arriba després de la mort d'una dona de 31 anys i embarassada de 17 setmanes en un hospital perquè els metges es van negar a posar fi a la gestació.

RedaccióActualitzat
Irlanda, l'únic estat membre de la UE que té prohibit l'avortament, farà més permissiva la legislació sobre la interrupció de l'embaràs, segons ha anunciat el govern de l'illa. El canvi arriba després de la mort, al novembre, d'una dona de 31 anys i embarassada de 17 setmanes en un hospital perquè els metges es van negar a posar fi a la gestació. La dona va morir de septicèmia i els metges es van negar a actuar mentre el cor del fetus funcionés.

Amb els canvis, l'avortament estarà permès quan la vida de la mare corri perill. La justícia irlandesa ja va reconèixer aquest supòsit, però està subjecte a la interpretació dels metges, que habitualment s'hi neguen per por del buit legal o bé per conviccions religioses.

La Constitució irlandesa prohibeix l'avortament, però hi ha un buit legal des que, el 1992, el Tribunal Suprem de Dublín va admetre la interrupció de l'embaràs si la vida de la mare corre perill, incloent-hi l'amenaça de suïcidi. La nova llei es podria votar al Parlament la primavera que ve. Alguns membres del Fine Gael, el partit al govern, ja han advertit que podrien votar en contra de la nova llei.

Anar al contingut