Barcelona

Irene Rigau diu que el noi que presumptament ha matat un professor hauria tingut un brot psicòtic

Després de reunir-se amb la junta de directors de centre, la consellera ha demanat als mitjans de comunicació respecte i que "evitin qualsevol dimensió de morbositat i espectacle" sobre els fets

RedaccióActualitzat

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, s'ha reunit aquest dilluns a la tarda de manera extraordinària amb la junta de directors de centre. La trobada s'ha convocat per analitzar la situació creada després que un professor de l'institut Joan Fuster de Barcelona ha mort aquest matí a mans presumptament d'un alumne de 13 anys. El noi ha entrat al centre amb una ballesta i una arma blanca i, a més de matar el docent, ha ferit quatre persones més.

Després de la reunió amb els directors de centre, Irene Rigau ha afirmat que avui "és un dia de dol per a l'escola catalana". Ha avançat que tot apunta que el noi hauria tingut un trastorn mental, possiblement un brot psicòtic. "És un comportament patològic d'un alumne que ha arribat a l'institut amb una missió malaltissa sense fer cap reflexió prèvia", ha dit la consellera, que, en la compareixença informativa, ha volgut destacar que els quatre ferits evolucionen bé de les ferides. Sobre l'agressor, Rigau ha explicat: "Fa poc temps que tot el grup de la classe va estar en la neu i es va comportar bé". "Participava en la vida ordinària del centre educatiu", ha afegit.

La consellera també ha remarcat que l'institut Joan Fuster és "un centre amb bon clima", amb una gran cohesió acadèmica, i ha demanat respecte als mitjans de comunicació en el tractament informatiu d'aquest cas. "Els demano que donin suport al centre", ha reclamat la titular d'Ensenyament, i que "evitin qualsevol dimensió de morbositat i espectacle" sobre els fets.

Irene Rigau ha anunciat que tots els centres de primària i secundària faran aquestd dimarts a les onze del matí una aturada per recordar el professor mort. Ha dit que a cada centre es reflexionarà sobre la tragèdia d'aquest dilluns a l'institut Joan Fuster.

A la reunió entre la consellera i els directors d'escola, hi han assistit responsables de centres de primària i de secundària. Aquesta tarda, professors, alumnes i pares de l'institut han començat a rebre atenció psicològica. Fins dimecres no es reprendran les classes. Demà s'ha decretat dia de dol oficial a Catalunya i es faran cinc minuts de silenci a totes les escoles.

El noi que ha matat el professor està ingressat a la unitat de psiquiatria de l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona pendent d'un reconeixement mèdic. El jutge i la policia escorcollen l'habitatge on viu l'agressor per buscar armes o algun indici que expliqui el crim que ha comès. En la motxilla que l'alumne ha entrat a l'institut, a part de la ballesta i el punyal, els investigadors hi han trobat una llauna plena d'un líquid que s'està analitzant. Tot apunta que Benestar Social s'haurà de fer càrrec del noi perquè és menor de 14 anys. Per llei només es poden jutjar les persones més grans. L'administració, previsiblement, l'ingressarà en un centre i determinarà les mesures a seguir. Aquesta tarda, diverses persones s'han acostat a l'institut per dipositar flors a l'entrada del centre en record al docent mort i a les quatre persones ferides aquest dilluns.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut