Imatge de la cimera al palau de la Generalitat sobre la reforma educativa
Imatge de la cimera al palau de la Generalitat sobre la reforma educativa
Barcelona

Irene Rigau afirma que el front comú català li permet negociar amb més força la "llei Wert" a Madrid

En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", la consellera d'Ensenyament ha explicat que, amb l'acord de la cimera de la Generalitat d'ahir, se sent amb més capacitat de negociar l'esborrany de la reforma educativa que impulsa el ministre José Ignacio Wert.

RedaccióActualitzat
La consellera d'Enseyament, Irene Rigau, creu que el front comú de la majoria dels partits catalans i de la comunitat educativa li permet anar a Madrid amb una posició més sòlida per parlar de la reforma educativa impulsada pel ministre d'Educació, José Ignacio Wert: "Entenc que jo ara hi vaig molt més forta. Hi vaig anar molt forta com a membre del govern de Catalunya, però a sobre ara vaig acompanyada de la posició de tota la comunitat educativa de Som Escola i de les principals forces polítiques del Parlament que van donar suport a la LEC". Segons Rigau: "Això dóna una unitat que demostra que l'objectiu que ens interessa és la formació dels joves, que no volem fer debat de les lleis d'educació com estan fent a Madrid cada vegada que tenen la majoria absoluta".

Des del PP català, la seva presidenta, Alícia Sánchez-Camacho, ha assegurat, també, a "El matí de Catalunya Ràdio" que, en l'apartat lingüístic, Catalunya hauria de prendre exemple d'altres països, i s'ha referit a un cas concret: "A França hi ha nou llengües regionals, entre elles el català, el basc, l'occità, el cors... I a tot el territori francès, la llengua francesa és la llengua vehicular de les escoles. No hi ha cap país del món on s'exclogui com a llengua vehicular la llengua comuna i nacional d'aquell país. Doncs fem-ho amb proporcionalitat, fem-ho de manera raonable".

Aquest exemple que esmenta Alícia Sánchez-Camacho no serveix per la consellera d'Ensenyament. Rigau ha assenyalat: "Tots sabem quina és la situació de les llengües a França i el govern centralista. El seu somni és que París sigui Madrid i que Madrid sigui París, en aquest sentit de recentralitzar les competències".

Anar al contingut