Barcelona

Irene Rigau adverteix que, sense canvis substancials, votarà en contra de la "llei Wert" a la reunió sectorial

La consellera d'Ensenyament en funcions, Irene Rigau, ha explicat, en declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", que el ministre d'Educació acabarà canviant algun punt de la reforma que està impulsant. En tot cas, la consellera ha advertit que Catalunya només acceptarà modificacions de fons.

RedaccióActualitzat
La consellera Irene Rigau ha alertat que si el ministre José Ignacio Wert no cedeix en punts bàsics, Catalunya votarà en contra del text de la Lomce en la reunió de la sectorial d'Educació que es farà dimecres: "Crec que pot passar que hi hagi algun intent per part seva d'una lleugera modificació en algun punt. Si és substancial evidentment que tots ho celebrarem". Rigau ha deixat clar que no acceptarà que la rectificació sigui "parcial o de forma". Segons la consellera: "No hem vingut a dir: 'Si canvia alguna cosa ja estarem contents'. No".

Les posicions entre la Generalitat i el ministeri continuen inalterables. A la reunió d'ahir amb el ministre, la consellera li va demanar que els aspectes lingüístics i de canvi de competències es retirin de la reforma educativa. Per la consellera Rigau, una llei sectorial d'educació no pot passar per davant de l'Estatut de Catalunya: "Hi ha alguna cosa que, al nostre entendre, sobrepassa les seves competències, en el sentit que una llei sectorial, una llei d'educació, no pot canviar el repartiment competencial que prové de l'Estatut. Aquí sí que també es van comprometre a estudiar jurídicament si tenia solidesa aquest plantejament, que crec que on es van veure més interrogants".

Dimecres que ve Irene Rigau tornarà anar al Consell Interterritorial d'Educació, una reunió en què el govern espanyol vol aprovar l'avantprojecte de llei per enviar-lo, després, al Congrés dels Diputats.





Anar al contingut