Barcelona

Investiguen si un mosso va vexar sexualment una noia detinguda en el "macrobotellón"

Els Mossos d'Esquadra investiguen si un membre d'aquest cos va vexar sexualment una jove de 18 anys a la comissaria de Sants-Montjuïc de Barcelona. La noia ha denunciat que el mosso la va despullar i la va tocar en un escorcoll antireglamentari, després de ser detinguda el dissabte 18 de març arran de la celebració del "botellón" al barri del Raval.

Actualitzat
La Direcció General de Seguretat Ciutadana va obrir una investigació interna després que el pare de la noia expliqués personalment a la consellera d'Interior, Montserrat Tura, el que havia passat, segons fonts d'aquest departament.

En conèixer el cas, la consellera va ordenar al director general de Seguretat Ciutadana, Jordi Samsó, que obrís una investigació per descobrir el que va passar i establir, si n'hi hagués, possibles responsabilitats.

La jove va ser traslladada a la comissaria de Sants-Montjuïc després d'haver estat detinguda el dia 18 passat, quan va tenir lloc el "macrobotellón" convocat al barri del Raval a Barcelona, i va ser posada en llibertat poques hores després, segons les esmentades fonts.

La presumpta víctima ha explicat a TV3 els suposats tocaments de què va ser objecte per part d'un agent que, després de guanyar-se la seva confiança, se la va emportar a una sala de la comissaria de Sants-Montjuïc en què no hi havia càmeres de seguretat, li va demanar que es tragués la samarreta i els sostenidors i li va acariciar els pits.

La noia ha assegurat que després li va demanar que s'abaixés els pantalons i li va tocar els genitals, tot això sense guants i fins que ella li va indicar que tenia la menstruació, després de la qual cosa el mosso li va dir que es vestís, segons la versió de la noia.

Fonts de la Conselleria d'Interior han confirmat que Montserrat Tura va conèixer el cas a través del pare de la noia, que li va explicar personalment la setmana passada la denúncia de la seva filla i que la consellera li va donar garanties que s'investigarà el que va passar a la comissaria aquella nit.
Anar al contingut