Primer pla de l'entrada a l'edifici on s'han trobat els cossos sense vida dels dos veïns de Badia del Vallès el 13 de novembre de 201…
Primer pla de l'entrada a l'edifici on s'han trobat els cossos sense vida dels dos veïns de Badia del Vallès el 13 de novembre de 2017. (Horitzontal)

Investiguen si no es va seguir el protocol d'atenció domiciliària en el cas dels dos morts apareguts a Badia del Vallès

Actualitzat

ACN Badia del Vallès.-El Consell Comarcal del Vallès Occidental ha obert un expedient per analitzar si l'empresa adjudicatària del Servei d'Atenció Domiciliària en aquest territori va incomplir el protocol després que aquest dilluns apareguessin dos veïns de Badia del Vallès morts a casa seva. L'ens supramunicipal ha explicat a l'ACN que la dona, de 96 anys, i el seu fill, de 67, rebien quinzenalment la visita d'un auxiliar de la llar que duia a terme tasques de supervisió i neteja de la casa. La darrera visita es va realitzar el passat 6 de novembre, i tot i que ningú va obrir la porta, l'empresa responsable d'aquesta assistència no ho va notificar ni al Consell ni a l'Ajuntament, tal com marca el plec de clàusules del contracte del servei. El consistori també ha anunciat que estudiarà si es va cometre alguna "irregularitat" en el procés.

El Consell Comarcal del Vallès Occidental ha assegurat que mai abans havia detectat cap incidència d'aquestes característiques i ha explicat que "el protocol estableix que quan un usuari no obre la porta s'ha de contactar amb familiars o amb els Serveis Socials de l'Ajuntament". Per aquest motiu, ha indicat que s'ha decidit obrir un expedient que permeti esbrinar si aquest procediment es va incomplir i si no es va respectar el que s'estableix en el plec de clàusules de la concessió del servei.Els responsables municipals de Badia del Vallès també s'han expressat en aquesta línia i han anunciat que estudiaran el cas per determinar què va passar i per què els Serveis Socials de l'Ajuntament no van rebre cap notificació informant que ningú havia obert la porta. Per la seva banda, fonts dels Mossos d'Esquadra han explicat a l'ACN que no hi ha cap investigació oberta en aquesta direcció i que segueixen a l'espera dels resultats de l'autòpsia de les dues víctimes. L'auxiliar de la llar que visitava aquesta família de forma quinzenal era una persona que s'encarregava del manteniment de la casa. Endreçava i netejava el domicili, comprovava si els usuaris necessitaven alguna ajuda o si comptaven amb serveis bàsics com ara l'accés al subministrament elèctric o a la xarxa d'aigua potable.Tot i que els Mossos d'Esquadra van trobar els cossos sense vida d'aquests dos veïns de Badia del Vallès aquest dilluns, tot apunta que feia més d'una setmana que havien mort. De fet, van ser els veïns els que van alertar primer a la Policia Local i aquesta als Mossos, en sentir una forta olor que sortia de la vivenda de les víctimes. Diversos testimonis han assegurat a l'ACN que la mare i el fill tenien molt bona relació entre ells i que l'home cuidava de la dona que tenia mobilitat reduïda.

Anar al contingut