França

Investiguen si ETA és al darrere d'un robatori a França de 40 quilos de pastilles per fer foc

La policia francesa atribueix a ETA un robatori de més de 40 quilos de pastilles per encendre foc que hi va haver aquest dimarts a prop d'Estrasburg. Tres encaputxats van irrompre a punta de pistola en un magatzem del poble de Bischoffsein, al nord-est de França, van lligar el gerent i es van endur bombones de càmping gas i dues caixes de combustible sòlid per fer foc a la barbacoa, que segons fonts de la lluita antiterrorista poden servir per fabricar algun tipus d'explosiu. La manera d'actuar és molt similar al robatori de 350 pistoles que hi ha haver a prop de Nimes a l'octubre i que es va atribuir a ETA.

Actualitzat

La policia francesa investiga si ETA és al darrere d'un robatori del material d'acampada que inclou 44 quilos de pastilles per encendre foc. Segons alguns testimonis, tres persones amb accent espanyol van irrompre a punta de pistola en un magatzem de material de muntanya del poble de Bischoffsein, van lligar el gerent i es van endur motxilles, sacs de dormir, bombones de càmping gas i dues caixes de combustible sòlid de la marca Esbit per fer foc a la barbacoa. Després van fugir amb una furgoneta de color clar.

Aquest material, segons fonts de la investigació, podria servir per fabricar algun tipus d'artefacte explosiu.

La policia relaciona ETA amb aquest fet, perquè el "modus operandi" és semblant al robatori de 350 pistoles a la localitat de Vauvèrd, prop de Nimes, l'octubre de l'any passat.

Anar al contingut