Imatge del 2 de maig de l'avió de Vueling decorat amb motiu dels 100 milions de passatgers transportats per l'aerolínia des de Barcelona (…
Imatge del 2 de maig de l'avió de Vueling decorat amb motiu dels 100 milions de passatgers transportats per l'aerolínia des de Barcelona
Barcelona

Investiguen si es van expulsar dues passatgeres de Vueling per haver parlat en català

Vueling diu que estan investigant què va passar, però assegura que totes les tripulacions amb base a Barcelona parlen català, afirmació que molts usuaris han rebatut

RedaccióActualitzat

Nou suposat cas de discriminació lingüística contra el català. Hauria passat dissabte a la tarda i aquest cop l'escenari hauria estat en un avió de Vueling, on van expulsar dues passatgeres d'un vol entre Barcelona i Maó després d'haver-se adreçat en català a la tripulació.

Les dues passatgeres es van queixar perquè l'hostessa les va obligar a parlar en castellà mentre parlaven, segons avança a Vilaweb i al "Diari de Menorca". "Vostè m'ha de contestar en castellà, o és que no el parla?", hauria dit l'hostessa a una de les passatgeres, i l'altra l'hauria defensat.

El capità de l'aparell, que feia el trajecte entre Barcelona i Maó, les hauria cridat, hauria avisat una parella de guàrdies civil i les hauria obligat a baixar per haver faltat al respecte a aquella treballadora. A més, quan van anar a les taquilles del Prat, es van negar vendre'ls un altre bitllet.

A través de Twitter, la companyia diu que estan investigant què va passar, però assegura que totes les tripulacions basades a Barcelona parlen català.

En un tuit, el president Puigdemont ha posat la notícia com a exemple d'una onada autoritària que creix dia a dia després del 155.  

Anar al contingut