Berlusconi en una imatge d'arxiu (Foto: EFE)
Berlusconi en una imatge d'arxiu (Foto: EFE)
Roma

Investiguen per frau fiscal Silvio Berlusconi, el seu fill i altres directius de Mediaset

Berlusconi torna a estar al punt de mira. Segons han confirmat els seus advocats, el primer ministre italià està sent investigat per la fiscalia per presumpte frau fiscal. A banda de Berlusconi, la fiscalia també investiga el seu fill, Piersilvio, i altres directius del grup de televisió Mediaset, propietat d'"Il Cavaliere".

Actualitzat
Segons la investigació, la suposada evasió fiscal s'hauria fet durant els anys 2003 i 2004 de la mà de Xarxes Televisives Italianes, una societat que en aquella època tenia la seu a la capital italiana i estava controlada per Mediaset, propietat de la família Berlusconi.

La fiscalia ha decidit reobrir el cas després que les investigacions que s'estan portan a terme a Milà, en relació amb un altre cas amb la implicació d'"Il Cavaliere", han apuntat a presumptes irregularitats per part del grup Mediaset en la compravenda dels drets de transmissió de pel·lícules nord-americanes. Segons sembla, s'hauria pogut augmentar de forma artificial el seu preu per evadir diners, que s'haurien desviat a comptes de l'estranger.

L'advocat de Berlusconi, el diputat Niccolò Ghedini, ha assegurat que aquesta acusació "no se sustenta perquè és pràcticament igual a la que ja s'està investigant a la fiscalia de Milà". En aquest sentit, Ghedini s'ha mostrat convençut que la fiscalia arribarà a la conclusió que "els preus dels drets televisius eren absolutament adequats i van ser comprats per societats que no tenien res a veure amb Berlusconi i el seu fill", i ha afegit que "espera que aviat quedi tot arxivat".

De moment, el 26 d'octubre tant el primer ministre Berlusconi com el seu fill Piersilvio han estat cridats a declarar davant la fiscalia de Roma, però segons alguns mitjans de comunicació italians serà molt difícil que això acabi passant.

Altres investigacions obertes

A banda d'aquesta investigació, Berlusconi està implicat en altres casos. A hores d'ara, el judici a Milà sobre el cas de Mediaset està suspès a l'espera que el Tribunal Constitucional s'expressi el 14 de desembre sobre la llei del "legítim impediment" impulsada pel govern de Berlusconi, que permetria al primer ministre italià i als ministres del govern evitar la seva compareixença a qualsevol procés judicial.

Per aquest mateix motiu, també està suspès el judici sobre el cas Mills, en què Berlusconi s'enfronta a diverses acusacions per corrupció de jutges, i el 24 de juny es va suspendre l'audiència preliminar en la qual s'havia de decidir si es portava a judici "Il Cavaliere" per la seva possible implicació en el cas Mediatrade.
Anar al contingut