Madrid

Investiguen més de 500 títols de Dret obtinguts per italians a la Rey Juan Carlos

Segons Eldiario.es, els beneficiaris serien italians llicenciats en Dret que, d'aquesta manera, aconseguien superar les estrictes limitacions per exercir l'advocacia que hi ha a Itàlia

RedaccióActualitzat

La justícia investiga possibles irregularitats en 500 títols de Dret emesos per la Universitat Rey Juan Carlos.

En concret, segons informa el diari digital eldiario.es, aquests títols els hauria atorgat el ja dissolt Institut de Dret Públic de la URJC a estudiants italians interessats a poder col·legiar-se a Espanya.

L'operació consistia a convalidar els estudis realitzats a Itàlia i a fer un examen per obtenir un títol atorgat per l'Institut de Dret Públic, que dirigia Enrique Álvarez Conde.

D'aquesta manera, els estudiants italians aconseguien poder exercir l'advocacia sense haver de cursar un màster en Ciències Jurídiques exigit al seu país.

La llei italiana, a més, limita el nombre d'advocats que poden exercir, cosa que dificulta molt l'accés a l'advocacia.

A Espanya, els estudiants de Dret italians també s'estalviaven diners, perquè el màster obligatori a Itàlia costa uns 18.000 euros, un preu sensiblement superior als fins a 11.000 euros que pagaven a la URJC.

 

La investigació d'aquestes suposades irregularitats comeses per l'Institut de Dret Públic va començar almenys fa nou mesos, abans que esclatés l'afer del màster de l'aleshores presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes.

El punt de partida va ser el descobriment que hi havia una sol·licitud massiva de documents d'identitat per a estrangers.

Més tard, els investigadors van detectar nombrosos viatges a Espanya d'italians llicenciats en Dret per examinar-se, suposadament, a la URJC.

Aquests desplaçaments, moltes vegades, fins i tot coincidien amb partits de futbol del Reial Madrid corresponents a la Lliga de Campions.

Enrique Álvarez Conde, director de l'Institut de Dret Públic de la URJC en el moment dels fets, és el principal investigat del cas del màster de Cifuentes, i de la peça separada sobre el de l'actual president del PP, Pablo Casado.

Avui, d'altra banda, s'ha sabut que Álvarez Conde també està investigat per les despeses de més de 40.000 euros sense justificar que hauria realitzat amb diners de la URJC.

ARXIVAT A:
Cristina CifuentesPablo CasadoUniversitat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut