Barcelona

Investiguen l'origen de les pudors que afecten Barcelona, el Prat i l'Hospitalet de Llobregat

Algunes zones properes a la capital catalana fan pudor. Generalitat, ajuntaments i empreses investiguen si l'episodi de pudors que afecten des de fa unes setmanes alguns barris de Barcelona, l'Hospitalet i el Prat de Llobregat té origen en alguna activitat industrial de la Zona Franca o el Port de Barcelona. Veïns i testimonis asseguren que la pudor és intensa i molesta com l'amoníac.

Actualitzat

Representants de la Generalitat i dels tres ajuntaments afectats, així com del consorci de la Zona Franca i de l'Autoritat Portuària de Barcelona, es van reunir per tractar sobre l'origen de la pudor que des de fa unes setmanes afecta algunes zones del Barcelonès.

Les diverses entitats han acordat crear una comissió conjunta, a la qual també hi han convidat l'Entitat Metropolitana del Medi Ambient. Aquest grup de treball ha elaborat un protocol d'actuació per tal de fer el mateix qüestionari de preguntes a tots els afectats que s'hi adrecin.

L'objectiu és obtenir dades cada vegada més precises sobre l'origen de les pudors, un tema que consideren difícil a causa dels diversos punts que ha afectat. Ara per ara, es desconeix totalment el focus d'emissió, tot i que la hipòtesi més probable és que l'ocasioni alguna activitat industrial de la Zona Franca.

Anar al contingut