Agents de la policia judicial de la Guàrdia Civil surten de l'escorxador del Gironès amb les caixes de documentació.
Agents de la policia judicial de la Guàrdia Civil surten de l'escorxador del Gironès amb les caixes de documentació. (Foto: ACN)
Girona

Investiguen l'escorxador del Gironès en relació amb una xarxa francesa de tràfic de carn de cavall

L'Ajuntament de Girona ha obert una investigació sobre l'escorxador municipal del Gironès per saber si està relacionat amb una xarxa francesa de tràfic de carn de cavall il·legal. El consistori ha tancat la línia de sacrifici de cavalls d'aquest escorxador de manera preventiva, després dels escorcolls de la Guàrdia Civil. Aquest dilluns, la gendarmeria francesa va detenir una vintena de persones al sud de França per la seva presumpta implicació en aquest cas.

RedaccióActualitzat

El desmantellament d'una xarxa de tràfic de carn de cavall fraudulenta al sud de França té les seves derivacions a Catalunya. Segons fonts de la investigació, un dels escorxadors implicats en aquest afer és el del Gironès. Per aquest motiu, l'Ajuntament de Girona ha tancat la línia de sacrifici de cavalls d'aquesta instal·lació i ha obert un expedient informatiu per aclarir la seva suposada relació amb la xarxa francesa desarticulada. La Guàrdia Civil ha escorcollat aquest escorxador, situat al polígon Mas Xirgu de la ciutat. A França, la gendarmeria ha detingut fins ara 21 persones a diferents departaments del sud del país.

En una nota informativa, el consistori gironí diu que la mesura de tancar la línia de matança de cavalls té caràcter preventiu. Ho mantindrà fins que no s'aclareixi el cas que vincula aquestes instal·lacions, que s'exploten en règim de concessió municipal, a la xarxa de tràfic de carn il·legal. Després de l'escorcoll de la Guàrdia Civil, fonts de la investigació han explicat que a l'escorxador es va buscar documentació sobre el sacrifici de cavalls per saber la procedència dels animals. Els agents i la comitiva judicial es van endur diverses caixes amb material per estudiar.

El frau descobert a França consisteix en la distribució al mercat de carn de cavall que algunes empreses farmacèutiques havien comprat a centres eqüestres per fer experiments de medicaments i que haurien d'haver-se destruït. Entre els 21 detinguts a França hi ha ramaders, treballadors de grups farmacèutics, veterinaris i un informàtic.

Anar al contingut