El vehicle que hauria conduït Puigdemont a la presó de Neumuenster, a Alemanya (Reuters)
Alemanya

Investiguen les 4 persones que anaven amb Puigdemont al cotxe, dos d'ells mossos

Al vehicle anaven Puigdemont, dos mossos, l'empresari Josep Maria Matamala i el professor universitari Josep Lluís Alay

Actualitzat

La Fiscalia ha obert una investigació davant l'Audiència Nacional, a petició de la Policia Nacional, sobre les quatre persones que acompanyaven Carles Puigdemont en el cotxe quan diumenge se'l va detenir en una area de servei a Alemanya a pocs quilòmetres de la frontera danesa després que el jutge del Suprem, Pablo Llarena, reactivés l'euroordre.

Al vehicle hi anaven l'expresident de la Generalitat, dos mossos d'esquadra, l'empresari gironí Josep Maria Matamala i el professor universitari Josep Lluís Alay.

La Fiscalia vol indagar si aquests quatre acompanyants el van ajudar a moure's per diversos països europeus i vol saber si se'ls pot acusar d'un delicte d'encobriment.

A més a més, els Mossos d'Esquadra també han obert una informació reservada sobre els dos agents, que feien de conductors del vehicle. Un d'ells és membre del Departament d'Escortes de la policia catalana.

 

El vehicle anava amb localitzador

El cotxe amb què Carles Puigdemont tornava cap a Bèlgica portava un localitzador incorporat per investigadors espanyolssegons informa l'agència EFE.

De fet, l'agència assegura, citant fonts pròximes a la investigació, que dotze agents del Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI) ja van vigilar Puigdemont en el seu camí cap a Hèlsinki des de Brussel·les, trajecte que va fer dijous passat en avió. En la seva visita, Puigdemont va visitar el Parlament finlandès i va fer una conferència sobre la situació a Catalunya a la Universitat de Hèlsinki, convidat pel diputat Mikko Kärnä.

Segons asseguren les mateixes fonts, aquests agents haurien estat rellevats posteriorment per investigadors de la Comissaria General d'Informació, que es van ocupar de vigilar Puigdemont en el seu viatge de tornada en cotxe. El vehicle hauria estat controlat en tot moment per un dispositiu de geolocalització.

Mentrestant, Carles Puigdemont continua retingut a la presó de Neumünster, a l'espera de passar a disposició del Tribunal Superior de Schleswig-Holstein. Aquesta alta instància judicial és la que haurà de decidir si accepta l'extradició i, mentrestant, determinar si el manté en custòdia o el deixa en llibertat provisional.

Anar al contingut