Les bosses amb els cadàvers dels gossos i dels gats
Les bosses amb els cadàvers dels gossos i dels gats
Tossa de Mar

Investiguen la troballa d'una vuitantena de gossos morts en una finca de Tossa de Mar

Els cadàvers dels animals estaven embolicats en bosses d'escombraries en una finca propietat de la mare de la veterinària de Vidreres, suspesa per mala praxi

RedaccióActualitzat

La Fiscalia de Medi Ambient investiga la troballa d'una vuitantena de gossos morts prop de Tossa de Mar. Els cadàvers dels animals estaven apilats i en bosses d'escombraries, en una zona boscosa, darrere del tancat d'una casa aïllada, prop de la urbanització de Salions, entre aquest municipi de la Selva i Sant Feliu de Guíxols, al Baix Empordà. La majoria són gossos, però també hi ha alguns gats i un porc vietnamita.

La finca on han trobat les bosses és propietat de la mare d'una veterinària de Vidreres, a qui el Col·legi de Veterinaris de Girona va suspendre la llicència durant cinc anys per mala praxi i va condemnar a pagar una multa de 1.000 euros. La dona ha recorregut la suspensió.

 

 

Una de les hipòtesis és que els animals haurien hagut de ser incinerats, però la veterinària se n'hauria desfet llençant-los al bosc. Com que entre els animals morts n'hi ha una vintena que tenien xip identificador, els investigadors creuen que podran obtenir més detalls de la seva mort a través dels propietaris.

El cas es troba ara en mans de la Fiscalia de Medi Ambient i dels cadàvers dels cans se'n fa càrrec el Consell Comarcal de la Selva, que els ha incinerat.

Anar al contingut