Imatge d'un nadó prenent un biberó (Reuters)
Imatge d'un nadó prenent un biberó (Reuters)

Investiguen la mort d'un nadó belga que alimentaven només amb begudes vegetals

El nadó s'alimentava a base de begudes vegetals després que els seus pares li atribuïssin una intolerància al gluten i la lactosa

RedaccióActualitzat

El Lucas, un nadó de 7 mesos belga, va morir el 6 de juny del 2014 abans d'arribar a l'hospital. Ara, els seus pares han anat a judici per la seva mort. El nen pesava 4,3 quilos.

Segons l'autòpsia, "tenia l'estómac totalment buit". Posteriorment, els serveis de salut van diagnosticar que estava "patològicament desnodrit".

Segons la policia i la fiscalia, els seus pares, propietaris d'una botiga de productes naturals a Beveren, a Flandes, li havien atribuit una intolerància a la lactosa i al gluten. Per això l'alimentaven amb begudes vegetals: de quinoa, d'avena i d'arròs. Les recomanacions oficials aconsellen lactància materna exclusiva durant els primers 6 mesos de vida de l'infant. En cas que no sigui possible, especifiquen que s'ha d'optar per llet adaptada per a nadons.

♦ Salut Pública incorpora canvis en les recomanacions d'alimentació infantil de 0 a 3 anys

Segons publica "Metro", els pares del Lucas no van acudir al metge, tot i que els últims dies tenia problemes respiratoris i un aspecte pàl·lid. Al judici van declarar que "no li havien notat res estrany". La mare, a més, va explicar que "a vegades guanyava pes i a vegades en perdia" i que "mai hauria desitjat la mort del meu fill".

El fiscal també els acusa d'haver dut al nen a un metge homeopàtic a l'altra banda del país, en comptes d'acudir a l'hospital més proper, quan ja es trobava malament.

L'advocada dels pares del Lucas ha explicat a mitjans locals que van considerar que tenia un problema d'alimentació: "tenia còlics, rebutjava els biberons", i que per això els seus pares van buscar alternatives. Fins als tres mesos el van alimentar amb llet materna.

El fiscal creu que la dieta que li van administrar "equival a negar intencionadament aliments al nen". Per això els demana 18 mesos de presó.

 

 

Anar al contingut