Façana de l'Hospital Salesi d'Ancona
L'hospital on va ingressar el nen inconscient per les complicacions causades per l'otitis
Roma

Investiguen els pares d'un nen italià mort per una otitis tractada amb homeopatia

El nen de 7 anys va morir divendres per les complicacions d'una otitis tractada només amb productes homeopàtics

RedaccióActualitzat

La justícia italiana investiga la mort d'un nen de 7 anys a un hospital d'Ancona per les complicacions causades per una otitis que havien tractat només amb homeopatia.

Al nen, el van ingressar inconscient dimecres 24 de maig a la unitat de rehanimació de l'Hospital Salesi d'Ancona. Allà li van detectar greus danys al cervell causats per una infecció no tractada. Li van aplicar una teràpia antibiòtica d'urgència, però ja era massa tard. Divendres van certificar la mort cerebral del nen. 

La fiscalia de la ciutat d'Urbino s'ha fet càrrec de la investigació i ha obert diligències per homicidi contra els pares i el metge homeopàtic que va tractar el menor. Consideren provat que els pares van donar el consentiment perquè el nen fos tractat només amb homeopatia i no prengués antibiotics. 

Els pares són defensors dels tractaments homeopàtics i havien confiat la cura del nen al doctor Massimo Mecozzi.

Segons explica l'avi del nen, el doctor Mecozzi ja l'havia tractat en tres ocasions l'otitis i ha assegurat que els pares "confiaven cegament" en aquest especialista en homeopatia.

Ara, la família acusa el doctor de la mort del nen. L'avi assegura que el metge homeopàtic "ha matat la nostra família pel seu deliri d'omnipotència. L'homeopatia no té res a veure. Només ell i ho pagarà".

Anar al contingut