València

Investiguen el delegat del govern a València i vuit persones més per suposats favors en adjudicacions públiques

Castellano hauria adjudicat contractes de forma irregular a una empresa quan ocupava el càrrec de conseller de Governació

RedaccióActualitzat

Nou cas de suposada corrupció política al País Valencià. Agents de la Policia Nacional han detingut el delegat del govern espanyol al País Valencià, Serafín Castellano, en el marc de la investigació oberta sobre suposats favors a un contractista.

S'han fet vuit detencions més, entre les quals hi ha la de l'alcalde de Quartell en funcions, que ja ha quedat en llibertat. Se'ls acusa de malversació de fons, prevaricació i blanqueig de capitals, segons ha explicat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana. No hi ha el detall d'acusacions per detinguts.

Adjudicacions irregulars per l'extinció d'incendis

Castellano hauria adjudicat contractes de forma irregular a una empresa quan ocupava el càrrec de conseller de Governació. Ell i el president de l'empresa, que es dedicava a l'extinció d'incendis, havien coincidit en diverses caceres.

La denúncia prové de l'exgerent de l'empresa beneficiada amb adjudicacions per més de 30 milions d'euros. L'exconseller hauria acceptat a canvi regals com joies per a la seva dona o un rifle valorat en més de 1.800 euros.

El ja exdelegat del govern ha arribat als jutjats poc abans de les set de la tarda de divendres. Castellano ha entrat a l'edifici emmanillat i envoltat de gran expectació mediàtica per declarar davant la jutge. Més de mitja hora després n'ha sortit i ha marxat sense fer declaracions.

La jutge magistrada ha decidit retirar-li el passaport. Serafin Castellano ha quedat en llibertat provisional amb càrrecs.

En l'operació s'han fet vuit detencions més, com ara la de l'alcalde de Quartell en funcions, Francisco Huguet, també del PP. Huguet ha entrat al jutjat d'instrucció emmanillat, però n'ha sortit poc després en llibertat sense fiança, segons ha explicat ell mateix. El cas està sota secret de sumari i l'alcalde no ha volgut donar detalls sobre si la jutge ha decidit presentar càrrecs.

Escorcolls a València

Els agents han desplegat una operació a València i han escorcollat diversos edificis. La policia judicial ha escorcollat la casa de Castellano durant set hores.

La policia ha entrat també a la Conselleria d'Infraestructures, d'on s'ha emportat dos expedients urbanístics d'operacions del 2007. Segons informa l'agència EFE, que cita fonts de la Conselleria, les operacions estarien relacionades amb la comarca del Camp de Morvedre.

Destituït i suspès de militància

Poc després de saber-se la notícia, el president espanyol, Mariano Rajoy, ha destituït Castellano del càrrec de delegat de l'executiu al País Valencià.

La direcció del PP a València ha acordat suspendre'l, cautelarment, de militància del partit. Castellano ha tingut una llarga trajectòria al Partit Popular, va ser conseller amb Eduardo Zaplana, i va ser el principal negociador del nou Estatut d'autonomia.

El PP també ha suspès de militància l'alcalde de Quartell.

L'home amb qui es va abraçar Rita la nit electoral

La nit del 24 de maig, Rita Barberá, després de valorar uns resultats que la destronaven de l'alcaldia de València, va baixar de la palestra i es va abraçar a un home. "¡Qué hostia, qué hostia!", es va sincerar, sense saber que un periodista estava capturant el moment. I l'home que va posar l'espatlla perquè Barberá es desfogués era Serafín Castellano. Ell tampoc sabia, en aquell moment, que aquella mateixa setmana tornaria a ser davant de les càmeres.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut