Sacramento

Investiguen el cas d'una dona que va tenir vuit bessons perquè volia una gran família

El col·legi de metges de Califòrnia, als Estats Units, ha obert una investigació sobre el cas de la dona que va donar a llum una bessonada de vuit nadons. La notícia del naixement dels vuit nadons es va celebrar, inicialment, com un autèntic miracle, però a mesura que s'han anat coneixent les circumstàncies de l'embaràs s'ha obert un debat sobre els límits de la fecundació assistida. La mare és una dona soltera de 33 anys i el seu somni era tenir una gran família. De fet, ja tenia sis fills. Amb la bessonada de vuit, ara en té, tota sola, catorze.

Actualitzat
Els dubtes dels metges se centren en el fet que tot el part podria haver estat buscat. La dona va concebre per fecundació "in vitro" amb l'esperma d'un donant i se sospita que li podrien haver implantat molts embrions per arribar a una xifra històrica.

Al marge del debat ètic i moral sobre la xifra de fills en un cas com aquest, molts metges consideren que hi hauria d'haver límits en el nombre d'embrions que s'implanten a l'úter i recorden que els nadons prematurs corren el risc de tenir seqüeles neurològiques.

La dona va donar a llum vuit fills, sis nens i dues nenes, a la localitat californiana de Bellflower. Era un part històric, tot just el segon com aquest als Estats Units. El part va sorprendre el mateix equip mèdic, ja que s'esperaven set nadons, i no pas vuit. El part de tots vuit, nascuts nou setmanes abans de termini, va durar cinc minuts.

El primer part d'aquestes característiques que hi va haver als Estats Units va ser el 1998 a Houston; en aquella ocasió, van néixer sis nenes i dos nens. Un dels nadons, però, va morir al cap d'una setmana.
Anar al contingut